Xxpresi diri anda

TaBuNg

FoLLoW Me I WiLL FoLLoW U

Siapa yg amik 1 month annual leave ni...????







He is going on Leave - for 1 Month

Pesan nya: "Selamat tinggal kengkawan...jangan sedih.. aku cuti sebulan jer..." TAPI Ingat KENGKAWAN semua!!! pandai-pandai bawak diri yang selama ini dalam godaan nya!!!..............................

Maaf Zahir Batin...................

Selamat menyambut Ramadhan...

Berwaspada kerana akan berjumpa dia lagi di bulan Syawal.... .........................

Ambil kesempatan ini untuk:

Selamat Beramal!!! Jangan lupa !!! Solat Tarawikh Bertadarus dan Mengeluarkan Zakat Semoga hidup kita diberkati ALLAH sehingga bertemu RAMADHAN yang MENDATANG!!!

SELAMAT MENYAMBUT KEDATANGAN RAMADHAN AL-MUBARAK & SELAMAT MENJALANI IBADAH PUASA. SELAMAT BERUSAHA MENINGKATKAN KUANTITI & KUALITI AMAL KITA

email untuk dikongsi bersama.... renung-renungkan.....

kalau suka klik sekali.. kalau tak klik 2 kali;p

pilihan hatiku....


www.flickr.com

bulan pose ni... ni lah menu idaman ku... dgr je tom yam pasti kecur air liur,,, ( bukan bulan pose pun kecur... hhehehe )
tom yam ade mcm2 jenis,, byk jugak la kedai yg aku dah cube rasai kenikmatan ye... yg paling aku x bleh lupe setakat ni ialah tom yam kong kat secret recepies tu,,, fuhhhh kow glerr.. mmg berasap la telinge... tp beh,,,,, srrrrrrrpppp puas hati... tp aku x dpt lak cari rupe tom yam tu... kalu korang nak menikmati ye.. pg la kedai mahal tu... pasti puas hati... harap2 bulan ni dapat la merase lagi... ekekekekek.. tom yam kat Sarathai tu pun blh tahan... makan ngan nasi putih tambah kerabu mangga,,, wah wah wah,, sedap yer.... ermmm ade satu lagi tom yam unik yg penah kau mkn thn lepas kat tanjung lupmur sebelah petronas... aku pun dah tak ingt ape name kdai tu... tp name tom yam tu... tom yam kelape mude... rase nye unik skit sbb dia letak isi n kuah tom yam tu lam kelapa muda... ade rase manis2 kelapa muda... tu yg unik tu...
hmmmm.. aku ni mmg peminat tom yam.. kalu sape2 ade terbace ke,, penah mkn ke tom yam yg sedap2... bg tau r.... ekekekekekkalau suka klik sekali.. kalau tak klik 2 kali;p

cuti cuti Malaysia

hari aku bangun awal pagi jam 5.30.. luar biasa pd aku untuk hari2 biasa,,, slalu nye aku bangun 6.30 plg awl... heheheheh. tp dsbbkan hari ni aku kene travel ke gmbk untuk kursus managing email and internet.. so kene la bgn awl pagi... nak kene tggu pok li kat lobi medic.

nak dijadikan cter cuti2 malaysia ni,,, mase aku nak naik kete tu aku plk,, biasa kan time ni adk2 aku mesti kecoh pakai kasut..nak berlari g tggu bus.. sbb slalu ye diorg mesti lewat.... tp hari ni senyap sunyi je.. aku ingat hari awl lagi. tp bila tgk jiran2 pun gelap je umah ye,, so aku taye la ayah ku.. budak2 ni x sekolah ke?..
dlm samar2 lampu tu aku tgk muke ayh aku plk.. kate ye.. kan ke dah cuti sekolah...

hahahahah baru lah aku ingt... huhu teruk betui.. dah lupe bile cuti nye.. kalu dulu mase sekolah,, sebulan lagi cuti dah tau dah nak wat pe mse cuti ni.. tp bila dah tgglkan alam persekolahan ni dah tau bile musim cuti.. kdg2 pun hari pun blh lupe.. ye la bg aku ahad pun hari keje,, hehehheeh.

berbalik pada cter cuti2 malaysia td.. aku nak sgt ajk family pg bercuti... dalam negara pun cukup la... x pyh jauh pun x pe.. janji dpt bercuti bersama keluarga... menghabiskan mase bersame.. berseronok... belanja sakan.. ape2 jela... tp wat mase terdekat ni budget masih lagi belum mencukupi,,, x pe la,, insyallah kalu ade rezki ade la tu....

menarik....

web site www.tunabay.com.my

untuk maklumat lebih lanjut search je la kat mane2 laman web pelancongan kat malaysia... macam2 ada...kalau suka klik sekali.. kalau tak klik 2 kali;p

Projek menyambut Bulan Ramadan

sempena kedatangan bulan ramadan almubarak ni staff Library hari ni menganjurkan satu projek baikk punye. Projek bubur nasi untuk makan tgh hari... hari ni 15 august 2008 aku sempat la nak menyumbangkan tenaga lam projek kedua ni.. ptg2 daun sup n daun bwg je..
hehehhe.. ye la yg dulu tu x sempat merase,,, x tgk pun. kursus punye pasal..

pg td masuk2 je pantry,, k.za tgh kacau bubur.. bau ye... perggggg beh.... menyelerakan.. x sabo lak nak mkn.. rase punye rase,,, sodapp..untuk peringatan puan syima dah tepek note kat periuk tu " makan time at 12.15 " hahahah.. daha tau dah.. kalu x bg tau gtu mauye habih dulu kang...wakakakaka

seronok xtvt begini rase mcm dok kat umah lak... sape kate pejabat tmpt yg tension jer... skali sekali wat projek gini seronok... merapatkan lagi hubungan silaturrahim... menyenangkan kerja sama antara sesame staff... meyuburkan sikap tolong menolong.. dan yg penting ye dapat mkn freee... hahahah




sedappp nih.... yummmyyyy



tukang kacau.....kalau suka klik sekali.. kalau tak klik 2 kali;p

Badminton lagi...



yg mana satu idaman kalbu,,, mcm teror je nak gune peralatan mahal2.. tp x pe dah syok main ni mcm jd satu hasrat lak nak memiliki antara yg terbaik.. biar la main lintang pukang lagi pun... heheheekalau suka klik sekali.. kalau tak klik 2 kali;p

Badminton oh.. Badminton


wakakaka semalam main badminton.. sblm main tu xcited gler r... nak beraksi la katakan.. tggu punye tungu kul 6.30 baru la bg sam n k.ros sampai.. ( alahai berdua je letihhhh.)

hmmm.. tp dpt jugak la beraksi seri ngan k.ros yg berpasangan ngan ariff, aku? hihih berpasangan ngan epull. dah sebulan x main. bila main semalam mcm ok je.. tp bila balik umah dah rase semacam dah.. bgn pg td habih sakit seluruh badan.. ngantuk betuiii mcm nak tdo je.. nak keje pun dah x de perasaan dah.. ikutkan hati nak balik tdo je.. wakakakak... tp x pe pakse diri la skit.. makin ikut ngantuk ni makin nak tdo jd nye.. haahhaha.. x sabo nak tggu hari khamis ni... harap2 blh la beraksi lagi.. dan harap2 regu yg berdua lagi tu ade lah... smlm mix mcm x termampu je nak kejor diorg main.. ahaks...

so.. k.zaa n k.rini.. n especially bro nizam... khamis ni jgn x dtg lak.. heheheh
cau lu eh?kalau suka klik sekali.. kalau tak klik 2 kali;p

sape bleh parking mcm ni?
wa caya sama lu... ( kalau bleh la )
kalau suka klik sekali.. kalau tak klik 2 kali;p

hanya di Jepun










kalau suka klik sekali.. kalau tak klik 2 kali;p

kembali bekerja kerjaan

hehehehe sok dah kembali kerja seperti biasa... 3 mggu cuti... x leh nak wat pe... sok dah start... agak2 ye ingt ke x lagi care2 bekerja..ahaks..( ingattttt )3 mnggu x de mcm2 prubahan yg berlaku kat opis ni... hari ni( ahad) datang keje dah ade line tempat user beratur la plok.. mcm nak beli tiket wayang kat mega mall je... ekekeke.. cume ditambah hiasan bunge jek.. cantik jugak..

hmmmmm...pg induksi baru2 ni mcm yg aku dapat.. bagus jugak induksi ni..sblm ni aku dgr org asyik bercerite susah senang g induksi... tp bile aku dah lalui ye lagi lah aku paham ape maksud diorg.. ade yg kate beh,, ade yg x suke.. mcm2 komen la... tp bg aku group yg aku pg ni merupakan satu pengalaman yg amat berharge la yg mgkn aku x kan dpt di lain hari ke... pokok pangkal ye mental hati dan sikap kite sendiri,, kalu dah awl2 lagi dok pk negatif je... susah jugk.. sebahagian ape yg aku dapat mgkn bleh kgsi dgn rakan sepejabat.. dan selebihnye mgkn untuk diri aku sendiri. mane tak ye kat sane lah aku dpt atasi masalah 'water fobia'. dulu mmg takut gler r ngan xtvt dalam air..( tp bukan nye takut air,,dalam sehari aku mandi lebih kurang 2 3 kali sehari kdg2 4 kali.. tp gune air paip la... ) mmg takut gler nak berenang ke mandi pantai ke,,, bile masuk lam air tu mcm ade mende nak tarik aku masuk trus lam air tu,,huhuhuhu,

tp bile kene pakse wat 'water confidence' mase tu rase nak nangis je.. tp aku tahan,, malu r... hihihi. semua peserta di paksa melakukan 'water confidence' sebelum melakukan xtvt water rafting( yg naik bot tue )nak xnak terpaksa menyerah diri dalam air tu,,, btl kate org.. kadg2 kite ni x percaye dgn diri kite sendiri je.. kite x cube pun lagi tp dah pk bukan2.. kdg2 kite x tau kemampuan sebenar kite,,, pikiran negatif yg membawa kite menyimpang jauh. kalu org lain blh buat kite pun mampu buat selagi kite mencuba dgn sedaya upaya kite. mcm la aku sendiri dulu dok pk bukan2 je sbb tkt sgt.. tp skrg insyaallah aku dah blh atasi perasaan takut dok lam air tu.. setakat nak mandi manda tepi2 air tu ok la,, drpd zaman dulu yg x leh dok langsung lam air. masuk je trus lari ke daratan.(walaupun masih x pandai berenang. mgkn kalu ade kesempatan dan rezeki mgkn blh belajar kot?

Kursus ni luaran ye nmpk mcm santai,,, tp dalam santai2 program yg biberi byk pengisian tersirat yg blh di bawa masuk dalam kehidupan seharian kite... pd mereka yg x nmpk semua tu.. satu kerugian besar buat mereka. yg baik jdkan tauladan yg buruk jdkanlah sempadan..kalau suka klik sekali.. kalau tak klik 2 kali;p

LaGi MeNaRiK Di SiNi

Related Posts with Thumbnails