Xxpresi diri anda

TaBuNg

FoLLoW Me I WiLL FoLLoW U

cobaan.....


hahahah akhir nye berjaya menggodam care2 nak edit gambo ngan lagi canggih... wakakak ( x tau la takut ade yg lagi canggih.. hihi ) tp wat mase ni ni kire dah canggih n senang la dari yg aku gune seblum ni? ( photoscape) hmmm lepas ni heheheh mcm 2 le aku leh wat ahaks.. sonok yer.....
Posted by Picasa
kalau suka klik sekali.. kalau tak klik 2 kali;p

seloka hari raya....

baru baru ni bertarikh 22 syawal yg bersamaan 22 october 2008.. dengan bangganya aku nak cter yg libry kuantan campus buat julung kalinya dengan jaya nya menganjurkan satu jamuan raye untuk staff admin kuantan campus.. lebih kurang seramai 200 tetamu yg djemput hadir..

aku x nak la cter pasai ni panjang lebar.. sebab rase nye.. http://www.alkisahnyamona.blogspot.com/ dah detail sekali cter pasai jamuan hari tu..tp aku nak la jugak selit kat blog aku ni,, ( mane aci.. smem org dok cter aku ketinggalan hehehe ) semua bukti ade kat sini.. http://riniezcom.blogspot.com/ seme gambo2 aku cilok kat situ je.. tamboh nak ngedit je skit.. ( ye la.. lain skit dari yg asal nye.. ahaks..)

ape yg lain ye cter aku ni.. heheheh korang tgk le sendiri.. hmmm.. cter ade sambungan ye tau?
kisah ini tiada kaitan dengan yg hidup maupun yg telah tiada... hanya rekaan semata,,, erkkk... kalu ade terkasar bahasa tersalah cerite maaf je yerkk.. ekekekeke


























kalau suka klik sekali.. kalau tak klik 2 kali;p

kalau perempuan tu tanye.... ( tp pade aku... ?)

1. Kalau perempuan tanya: Lawa ke budak pompuan tu?Makna tersembunyi: Siapa yang paling lawa? I ke, budak pompuan tu? ( kalu cantik betul ape salahnya jujur? setiap wanita dianugerahkan kecantikan tersendiri.. bukan semua org perfect! )

2. Kalau perempuan tanya: You dah makan ke belum? Makna tersembunyi: Jom pi makan. Lapar ni! ( betul3 )

3. Kalau perempuan kata: Lawa-lawa la baju kat sini, yek. Makna tersembunyi: Belikanlah untuk I. ( ak ah.. kadang2 tu wat x paham je! hihihi )

4. Kalau perempuan kata: Rasa macam nak pening la. Makna tersembunyi: Tolong picit kepala. ( penin pale baik aku tido... )

5. Kalau perempuan kata: Letihnya hari ni. Mana nak masak, basuh kain-baju lagi… Makna tersembunyi: Kita makan kat luar jelah. Lepas tu, tolong basuh kain-baju sekali, yek. ( nak letih ape ye? kain mesin yg basuhkan.. betul x? )

6. Kalau perempuan kata: Kita lebih sesuai berkawan saja. Makna tersembunyi: I tak nak kat you. Tak paham-paham ke? ( hmmmmm.. kalu yg jenis malu tu cam ne yerk?)

7.Kalau perempuan kata: I suka berkawan dengan you. You baik,memahami bla bla bla… Makna tersembunyi: Hish… I rasa macam minat sesangat kat you. Rasa macam nak jadi awek you je. ( hahahaha straigh to the point je la,,, )

8. Kalau perempuan tanya: You pernah tak teringatkan awek you yang dulu? Makna tersembunyi: Kalau nak gaduh, kalau berani sangat, sebut la nama dia depan aku. ( jgn hipokrit... x pun biarkan je mase lalu berlalu.. pandang la yg ade dihadapan,, sekali sekale teringt x pe.. bukan ye hilang ingatan... )

9. Kalau perempuan kata: I sanggup berkorban demi kebahagiaan you. Makna tersembunyi: Amboi! Aku kena berkorban. Habih, hangpa dua ekoq gak yang seronok. ( jarang perempuan sanggup berkorban ape saje... mesti ade yg x sanggup untuk dikorbankan... definisi berkorban... lu pikir la sendiri )

10.Kalau perempuan kata: I tak kisah kalau memang betul you nak kahwin lagi satu. Asalkan you berterus-terang dengan I, bersikap jujur dan berlaku adil. Makna tersembunyi: Sapa kata aku tak kisah? Adil ke tak adil, aku tak kira! Langkah mayat aku dulu sebelum nak menikah lagi satu. Ini cuma contoh saja. Tapi, memang ia selalu berlaku. Kalau tak percaya, cuba tanya isteri atau awek masing-masing, betul tak cakap di mulut tak sama dengan niat di hati. Bukannya kaum perempuan ni tak jujur dalam meluahkan isi hati mereka tapi, maklum la, kaum perempuan ni kan pemalu. hehheheh…..
( pada aku tepuk dada tanye selera... setiap yg berlaku telah pun ditentukan oleh Nya.. kite hanya merancang dan hanya allah SWT yg menentukan... jujurllah pada diri dan org di sekeliling anda... { walaupun kadang kala aku x terlepas dari ngelat skit... hihihi } )kalau suka klik sekali.. kalau tak klik 2 kali;p

renungan bersama...


lidah tak bertulang. begitulah kata pepatah. apa yang dihasilkan oleh lidah bisa berakibat baik, bisa juga berakibat buruk. tergantung penggunaannya.
orang yang saleh sekali pun bila tidak bisa menjaga lidahnya, dia bisa saja terjerumus ke dalam kubangan dosa.

karena lidah ini pula sebuah masalah yang seharusnya selesai, akhirnya malah makin berbuntut panjang. semua orang ingin ngomong. tidak ada yang mau mencoba diam sejenak.

akhirnya, pusiiiing deh....

aku juga pernah keceplosan ngomong yang akhirnya berbuntut enggak enak. melukai banyak orang. bahkan orang yang paling kucintai sekalipun. sedih....ah,

susah ya menjaga lidah itu. tapi aku nggak mau terjadi lagi. cukup sampai di sini....akan tetapi, karena masih ada lidah tak bertulang lainnya... yang aku kira bisa selesai sampai di sini... ternyata... masih... berbuntut... panjaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaang!


aku copy ni dari nukilan semuacinta.blogspot.com/2008/04/


aku cukup tertarik dengan artikle ni.. pada aku ia.. dpt menyedarkan kite betapa bahaya ye objek bernama lidah ni... aku penah dgr org kata lidah ni lagi tajam daripada pisau..
Lidah walaupun lembut tidak bertulang, peranannya hebat sekali, boleh membunuh dan boleh menghidupkan, boleh mendamaikan dan boleh memporak-perandakan, boleh menghina dan boleh memuliakan, boleh mempesona dan boleh meliarkan, boleh menghasut dan boleh memujuk, begitulah dahsyat ye pengaruh objek bernama lidah ini..maka gunakanlah lidah dengan sebaik-baiknya.
jd aku cukup2 mengigatkan diri ku agar sentiasa menjaga lidah dari terlepas mengutarakan sesuatu yg tidak sedap dan menyakiti hati org lain terutama org2 yg kusayang...

sekiranya ada juga yg terlepas dari mulutku ni menyakitkan hati kalian semua mohon ampun dan maaf kupinta...


renung2 kan....
kalau suka klik sekali.. kalau tak klik 2 kali;p

saje nak suke....

Dalam boring2 wat keje seharianku ni,, curik la mase skit surf intenet... x tau doh nak wat pe sebenarye nak hilangkan kebosanan yg melanda nih.. dah la hari prtame ganti pose hehehehehe.

balik pade surf tenet td.. disebabkan x tau sgt dah nak wat pe td ni aku pun taip la kelakar kat yahoo search tu,, sbb aku nak cari bahan nak gelak.. dah la talian ye lembap n lambat! sao jela nunggu...

cari punye cari klik la kat bahagian images.. hahahahhahaha kelako. korang tgk la sendiri..

hmmm.......


owwwhhhhhh...


hihihihihi...........


wakakakakaa...


orang kate senyum tu buatkan hati bertambah mude,,, jd senyum2 la selalu... gelok pun x pe,,, wakakakaka

kalau suka klik sekali.. kalau tak klik 2 kali;p

adoiiiiii.....

assalamualaikum,,,

belum terlambat nak ucap selamat hari raya n maaf zahir batin buat semua.,.. lepas sebulan berpuasa bile tibe time raye mesti la seronok nye... x terkata... ye la.. sebulan tahan lapo n dahaga bile raye mesti la nak telan semua lagaknye,, tp x tertelan juge..
maklumlah perut baru nak kembali pulih seperti sedia kala,. mane tak ye last2 pose lak aku kene demam.. sakit ye kepale ya tuhan je yg tahu... tp nak jugok g keje... nak wat mcm ne komitmen... ( ekekekkeke) tp wat pde x tahan tu aku g la melawat kat klinik mahallat.. buat pertama kaliye... sampai kat situ aku tgk x de org pun aku la satu2 ye pesakit hari tu,,, yg menyebabkan ketidakpuasan hatiku ini ialah ade ke tunggu punye tggu dekat sejam lebih juge la aku menahan marah dan sakitku ini... ya ampunnn x de org lain pun mase tu tp mase yg diambil untuk merawat pesakit cukup lama... tuhan je la yg tahu perasaan ku mase tu... past tu masuk2 je x sampai 10 minit pun dr tu chek dia kate ade demam skit.. sakit tekak skit dan selsema skit.. nanti dia bg ubat... hohohohoh senang juge keje dr ni yek?

adoiiiii x pe la.. janji sekarang aku dah sihat alhamdulillah..

ha... sempena raye baru ni.. libry ade wat sesi pengambaran ekekekek ye la.. untuk kad raye tahun depan kate ye,, hahahah dan yg paling beh tu,,, ketupat yg bgsam buat tu dah diborong oleh sorg student pharmacy. dia kate nak pinjam nak wat prop untuk jamuan raye diorg,,,, heheheheh.. bangga kejap.. harap tahun depan kite leh wat lagi vouge the vas lagi ekekekeke...


kalau suka klik sekali.. kalau tak klik 2 kali;p

LaGi MeNaRiK Di SiNi

Related Posts with Thumbnails