Xxpresi diri anda

TaBuNg

FoLLoW Me I WiLL FoLLoW U

MISS NO GOOD Taiwan and Korea drama online...


huhuhuh.. 2 3 bulan sejak ade kat umah ni.. aku dah sangkut balik ngan cter2 kat tv.. hihihi terutama time lepas isyak.. pilihanku dah tentu la cter2 yg mengembirakan.. ceria dan romantik komedi... kalau x taiwan cter korea.. mmg membuatkan aku lupe segala2 ye.. mmg x ingt mkn x ingt ape la... sanggup tggu sampai la habis satu episod.. dan x sabo nak tggu episod yg lain... hehehh... cter terbaru skrg ialah.. miss no good.. cter ni bukan la antara yg terbaru kat sane.. tp baru skr ditayang kat malaysia.. kite mgkn lambat skit la.. hihih. keutamaanku mmg la cter korea.. sbb aku rase cter korea ni unik... kalu bab sedih tu .. lelaki ngs pun mmg real la?? mcm cute je... kalu bab kelako tu.. mmg kelako gler la... mmg ceria je... kalu aku tgh sdh ke skt hati ke.. tgk cter korea mesti hilang sdh tu... ( kuat ye pengaruh korea dlm hdp aku.. )

kalau tgk skarg ni byk betul website2 ( FREEE ) yg menawarkan drama2 film2 Asean untuk tatapan penggemar cter2 korea, jepun, taiwan , hong kong, byk lagi lah.. antara website yg populor ialah :

byk lagi la website2 ye.. cume pilih la yg palin laju loading untuk x buang mase kat dpn laptop atau pc anda.. kat youtube mmg slow gler.. yakit ati je.. cari la option lain yg memudahkan kite untuk menghiburkan diri sendri... waakakakka..

so.. selamat menonton!!!! ahaks.. enjoyyyy.
kalau suka klik sekali.. kalau tak klik 2 kali;p

Feminin ker?



bengang dengan keyataan yg mengatakan dia ni feminin.. dia soal balik tang mane feminin ye dia tu.. siap bleh kata lagi kawan LELAKI DIA KAT KOREA.. siap ade yg cukur bulu kening dan bulu kaki... heheheheh kelako je kan???? lu pk la sendri...

kalu masih ingt lagi dia ni penah muncul lam satu program nyayian kot? mmg nmpk agak feminin la,,, tp x dapatlak aku cari gambo tu... tp kalu sape ikuti cter dia tau la ape yg aku cterkan ni.. bukan ape tertarik gak dgn keyataan dia kat akhbar metro hari ni... heheh.. korang bace la ye??? kate ye dia ni penah pegi umrah.. hmmmmm...

kalau suka klik sekali.. kalau tak klik 2 kali;p

Kawen ngan KATAK????

i'm the PRINCE frog.. wakakakak


Budak kahwin dengan katak

CHENNAI 21 Jan. – Ia berbeza dengan cerita dongeng yang dipetik daripada novel kanak-kanak tetapi lebih kepada ritual kehidupan sebenar apabila seorang budak perempuan dikahwinkan dengan seekor katak di sebuah perkampungan terpencil di selatan India.
Dengan harapan ritual yang berabad lamanya itu boleh menangkis unsur jahat dan membawa petanda baik kepada Kampung Pallu Puthupattu yang terletak kira-kira 150 kilometer dari Chennai, R. Vigneshwari, 8 tahun dipilih sebagai pengantin perempuan.
“Setiap tahun majlis perkahwinan seperti ini dianjurkan. Mereka percaya bahawa jika ritual tahunan itu tidak diadakan, kanak-kanak perempuan akan mati secara luar biasa atau rumah-rumah di kampung itu akan terbakar atau kebuluran akan melanda kampung itu,” kata seorang aktivis hak asasi wanita tempatan, S. Geetha. – Bernama
kalau suka klik sekali.. kalau tak klik 2 kali;p

Lebih kurang je...


heheh same kan? kate org tua2 dlm dunia ni ade tujuh org muke ye serupa... hmmm ni dah ade dua org... yg 5 lagi kat mane yerk??? ahaks x caye?? sumber ye kat sini
kalau suka klik sekali.. kalau tak klik 2 kali;p

Basic Oocupational Safety helath

mumia cantek.. jgn mare ye?
14 -15 jan 2009 lalu aku dah di view kan mcm ne care nak beri pertolongan cemas yg pertama jika berlaku sebarang kecederaan... kire first responder la... tugas ye sgt mencabar.. tp mulia sungguh kerjaya.. mane x ye... peluang mangsa untuk hidup adalah lebih cerah jika kita dpt meberikan rawatan awl kepada mangsa. sebelum tiba bantuan dari hospital maupun bantuan perubatan yg terlatih.. dengan latihan selama dua hari yg aku ikut ni.. sedikit sebayak memberi pengetahuan yg sgt berguna... kalu bukan membantu masyarakat pun untuk kuarga dan rakan terdekat dulu... pd aku tugas ni memerlukan semangat kental dan keyakinan diri yg sgt tggi.. insyallah jika berlaku kat aku x tau la pe yg aku wat... hehehe... jgn pengsan udohhh...
gambo2 yg aku x sempat upload korang tgk la kat sini nanti la gambar akan di upload sikit2.. ni nak kejor nak g satu lagi kursus kedua buat tahun 2009.. harap2 yg akan dtg ni akan lebih menambahkan lagi ilmu ku yg x seberape nih... aminn..
kalau suka klik sekali.. kalau tak klik 2 kali;p

Kene la Rajin Basuh Tangan ye??

Suka makan di meja komputer sambil bekerja?? Waduh, pikir panjang lagi deh kalau anda sering melakukan hal tersebut.Sebuah penelitian yang dilakukan oleh seorang editor majalah komputer, Sarah Kidner menemukan bahwa terdapat banyak bakteri yang tertinggal di komputer, terutama keyboard apabila anda tidak rajin membersihkan komputer.Bakteri ini sendiri ada karena kebiasaan kita yang mungkin sering tidak mencuci tangan, bahkan bakteri ini jumlahnya hampir sama dengan bakteri yang ada di WC atau toilet. Ihhh . . . . . . . .Seorang peneliti mikrobiologis, James Francis melakukan penelitian terhadap 33 keyboard, tempat duduk toilet dan pegangan toilet, dan ternyata bahkan di keyboard pun terdapat bakteria yang hampir sama yang ada di toilet yang memungkinkan anda terjangkit penyakit yang cukup serius.Ditemukan dalam 4 buah keyboard, sangat berpotensi untuk menyebarkan penyakit dan satu diantaranya bahkan jauh lebih kotor dan berbahaya dibandingkan dengan bakteri yang ditemukan di tempat duduk toilet.Nah, masih mau makan di meja komputer sambil mengetik??? makanya rajin-rajinlah membersihkan komputer anda.
kalau suka klik sekali.. kalau tak klik 2 kali;p

At Lasstt !!!

akhir ya.. dengan jaya ye aku dpt menukarkan wajah blogku dengan paparan yg baru... ( sonok ye la.. setelah puas aku mengodam3 mencari2 huhuh.. thanks to bg sam.. aku tiru dia je.. ye la.. seniorku..) mula2 tukar tu mcm2 yg jd kat blog aku ni.. sedih jugak.. mule2 hilang seme yg aku hasilkan selame lebh kurang setahun lalu.. tp setelah puas mencari.. akhir ye. aku dpt balik post2 yg lame tu... alhamdulillah.. hmmm. pape pun tanpa putus asa aku dah berjaya buat ape yg aku nak.. heheheh
so lepas ni dah x payah nak kisah doh dgn template lain.. sbb aku rase untuk kali ni aku suke dgn wajah baru blog ku ini... insyallah kalu nak tukar lagi aku dah expert skit la kot? ( perasaan... ahaks,,)

ps/ kepade bro nizam... sahutlah cabaran ku ini... kite blajo la mende2 yg baru yg bleh kite explore lagi... amacam? ada brannn??? ekekekeek
kalau suka klik sekali.. kalau tak klik 2 kali;p

LaGi MeNaRiK Di SiNi

Related Posts with Thumbnails