Xxpresi diri anda

TaBuNg

FoLLoW Me I WiLL FoLLoW U

KiSaH BeNaR!!!!

**Mama dan Papa sedang menonton TV, seraya mama berkata. "..i letihla..dah lewat ni, i nak tido lah...."*****Mama pun pegi dapur nak tutup tingkap dapur, nanti masuk pulaklipas...leceh pulak nanti..dah tu, ade pulak rice cooker dalamsink..rendam lepas makan tadi..basuh jap... ****susun pinggan kat rak, lap dapur..terpercik kena sambal masa masaktadi...check air panas dalam flusk..takut habis pulak nanti malam anaknak susu...memang dah kering pun flusk ni, jerang la air...sementaratunggu air masak, nampak pulak bekas gula dah kosong....salin lagula...chec k bubur untuk anak nak hantar ke taska esok..nasib baik adelagi...ishh...ni lauk bila ni, semalam...dah beku dah...basuh lakejap....pegi yard, masukkan baju kotor dalam mesin basuh...penat dahni, besok je la basuh...sidai kaian lap je lah...****tik...bunyi air dah masak...salin air dalam flusk...ok settle...****baru teringat tak semayang lagi...on da way nak g bilik, papa tgk tvlagi...nampak pulak beg anak untuk hantar ke taska...check...baju 2pasang, towel...towel kecik utk selsama...calamine lotion untuk sapuruam...pampers 4 keping....alamak..telupa pulak masukkan botol...basuhbotol jap...ok settle...****ternampak pulak beg g keje...emm..besok nak pakai beg polo coklat lah,asik2 pakai beg hitam ni je...salin jap barang2 g beg coklat...cek sume6 poket beg, takut la tetinggal apa2..leceh pulak..selalunya barang yangtertinggal tu la yang nak pakai nanti...hishhh sempit la beg ni...hanginje...nak kena beli ni beg baru...rasenya 25 hb ni Sogo sale nih...manaflyers tadi ek...ha ni die..ok, catit jap kat yellow sticker, nantilupa..ok settle...****Tetiba dengar suara papa..."..u buat apa lagi tu..tadi kata naktido.."...."..yelah nak tido la ni..nak smayang jap..."****masuk toilet..buat apa2 yang patut...cuci muka dulu..2 jenis laktu...adoi..gosok gigi...smayang...pakai toner...pakai treatmentcream...nak lawa and maintain punya pasal lah ni...****nanti orang kata baru anak satu dah macam anak 4 pulak...huhuhuhu...****bukak almari...emmm...pakai baju hijau ni lah besok...gosokkejap..check baju papa, baju papa pun kena gosok jugak ni...kat bilikbelakang...****la, napa komputer ni tak tutup ni..gelas kopi pun ade lagi, dahbersemut dah..ishhh ...g dapur, basuh, sambung gosok baju...gantungelok2...kemaskan baju gantung2...masukkan seluar papa yang dah kotordalam tempat kotor...ok settle.. ****dgr suara papa lagi..."..i dah ngantuk ni.."..dalam pada nak masuk kebilik...owh...pokok aku dah nak mati ni ha..lu pa dah 3 hari taksiram...ok, siram jap...check jap pintu ni...sah tak kunci lagi...grillpun tak tutup..ni kalau tak check ni, senang2 je mat indon masuk rompakumah aku...bukak lampu luar..****ni mainan ni sepah2...masukkan la dalam bakul mainan budak ni...banyaknya...sampai bawah meja makan pun ade...adoi....ok dah ...****ok dah boleh baring...adoi sakitnya pinggang...cium si comel nikejap...selimutkan die...la..napa basah ni...emm, tukar la pempersni...tak bagus la brand ni, nanti nak tukar lain la...nanti g Sogo 25 hbni beli la skali...ok sayang tido k...kalau boleh jangan la bangun tghmalam ni eh..tido sampai pagi k...gud nite..sweet dreams...****aaahh...sedapnya dapat baring...mana pulak lotion sapu kurus akunih...ha, ni dia...sambil sapu lotion kurus,,,setkan alarm...setkanprogram kerja besok...pg kul 9.30 ade meeting..****ahh...boring...panas pulak lotion nih..dah la...emm..sedapnya lelapkanmata...Ya Allah...terima kasih untuk rezekiMU hari ini,. ..mohonkeberkatan dari mu tuhan...papa pun bangun tutup tv..."...i dah ngantuksangat ni...nak tido lah...citer pun tak best malam ni, bola puntakde..."...selang seminit ...dengar suara papa berkeruh...dah agakdah....****So?....apa yang peliknya..??****Anda tahu kenapa wanita hidup lebih lama?...SEBAB ADE BANYAK KERJA NAKKENA BUAT....tu yang tak boleh nak mati cepat tu...****Hantarkan ke 5 WANITA yang anda rasa hebat...pasti anda disayangikerana memahami mereka...well, women understand women better...****foward jugak kat lelaki-lelaki so mereka akan hargai emak, isteri, dankawan 2 dengan lebih baik lagi...****Tak kira la wanita berkerjaya atau surirumah...setiap wanita adalahistemewa dengan cara mereka sendiri...****Kalau lelaki mengakui kebenaran ini....hormat dah hargailahmereka...untuk keperibadian dan kebolehan mereka untuk berdikari...***
kalau suka klik sekali.. kalau tak klik 2 kali;p

2 comments:

  1. memang klebihan pmpuan multipurpose and multitasking..hehe org pmpuan mmg caring dgn sume bnda tp diorg xle nk jd leader shebat lelaki..

    dats y lelaki n pmpuan sntiasa mmerlukan antara stu sma lain..lelaki hbat jd leader tp xle wat keje byk2 dlm stu masa..pmpuan la yg kne bantu lelaki ni..hehe

    ReplyDelete
  2. to hasbi...
    hmmmm sbb tu allah cipta makhluknya berpasangan.. saling membantu dan saling melengkapi...

    ReplyDelete

LaGi MeNaRiK Di SiNi

Related Posts with Thumbnails