Xxpresi diri anda

TaBuNg

FoLLoW Me I WiLL FoLLoW U

KuPu-KuPu TeRbAnG...

ahaks.. berakhirnye kupu2 terbang lam perut... aku dah dpt jawapan pada persoalan ku... eiiiiiii seronok yerrrrrr hahahhaah puass hati aku.. korang nak tau ke ape dia yg aku cari? ekekekekke.. ni ha....





kesudahan citer ni.. aku dah tau dah... hahahhahaha.. selagi x tau kesudahan ye.. mmg x leh duk diam aku di buatye,, hehehhe pepe pun.. time kasih x terhinga buat yg 'teristimewa'.. sbb sggp ikut kerenah aku... mlm2 p carik novel ni kat kedai... hehheheheh hilangla kupu2 terbang untuk sementara..

P/s: pada sape2 yg minat gler novel.. aku cdgkan novel ni.. just untuk menghiburkan.. mengisi masa lapang.. jgn lak lagha jd nye nanti?? x terlupe tggu la kemunculan karya RAM yg terbaru.. mesti gempak betul.. x sabo nak tggu list KLBF 09. ahakskalau suka klik sekali.. kalau tak klik 2 kali;p

AnGaU ke?

adoi... duduk pun x kena.. berdiri salah.. wat keje pun x tenang.. huhuhuhu.. 2 3 hari ni mmg aku x senang duduk la katakan.. hmmmmm.. resah gelisah je... serba x kena jd ye... lam perut ni mcm ade kupu2 terbang.. hahahah mcm ne perasaan tuh... aduhhhh mcm ne nih x sanggup dah nank tggu lagi ni...

hari2 aku mencari.. tp masih x kunjung tiba.. huaaaaa mcm nak menangis je menunggu... tp sabo.. baru dua hari x de.. huhuhhu... cari mencai pun masih lagi x de.. puas doh ketuk mengetuk papan kekunci.. masih lagi x jumpe.... huaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa

hari ni mmg aku dah sabo lagi... mmg nak kene dptkan hari ni jugak... x sanggup lagi menanggung kupu2 terbang lam perut nih.. ade je keje aku terganggu nanti.. nasib baek keje aku bukan keje yg memerlukan konsentrasi yg maximum.. heheheh.

hmmm... harap2 ade la ye... jgn la x de lagi.. dah puas aku mencari... untuk seketika ni aku akn usaha sedaya upaya untuk dptkanya.. x nak lagi jadi mcm yg dulu.. terlepas... huhuhuhuhu.. hari ni aku akan pastikan dpt jugak.. ape nak jd jadi lah.. yg penting aku bahagia.. wakakakakakalau suka klik sekali.. kalau tak klik 2 kali;p

TeKa TeKi Teka TeKuK.. UlaR MaTi AtaS PoKooK

apabila org x bekerja x buat kerja..
org yg bekerja akan buat kerja.. ( betul x?? )
bila org bekerja dah x buat kerja..
sape yg buat kerja ek????
apabila org x bercakap di kata pendiam..
org yg bercakap di kata becok..
bila yg pendiam bercakap..
apa akan jadi dgn yg becok ek??



P/s: musykil... heran.. hmmmmmm.. jawab la sape bleh jawab? ada brannn?kalau suka klik sekali.. kalau tak klik 2 kali;p

"mengawan' pada hari perayaan!!


sinis betul tajuk tu kan? tp jgn terkejut la.. berita harian hari ni... menceritakan lanjut,, mengenai kebanyakan gadis di malaysia.. terutama di kalangan pelajar IPTA atau IPTS yg diistilahkan sebagai 'mengawan' ( walaupun istilah tu untuk binatang..) pada musim perayaan.. aku pun terkejut amat.. baca berita ni..( bukan terkejut ape... sampai mcm tu sekali istilah yg diberikan.. tp kalu di teliti.. mmg ade kebenaran jugak..) pada pembaca yg budiman.. bacalah artikel berita harian ni dulu sebelum mengatakan sebarang pendapat.. sbb kadang2 akal pikiran kita berlainan.. x semua org bleh terima perumpaan mcm tu.. tp fikirlah dgn seberat2 hati.. semoga paparan artikel itu dpt memberi sedikit sebanyak pengajaran kepada kita,,,


sedikit petikan dari berita harian..

“Kira-kira 50 peratus daripada mereka pelajar sekolah menengah atas dan IPT. Memang diakui, setiap kali tiba musim perayaan, kami akan menerima banyak kemasukan baru beberapa bulan selepas itu.


Menariknya, ‘musim mengawan’ ini berlaku serentak setiap kali adanya sesuatu sambutan membabitkan cuti umum atau dikaitkan dengan meraikan bersama kekasih seperti Tahun Baru, kemerdekaan atau ‘Hari Kekasih’ (Valentine’s Day).

klik kat sini:bacaanlanjut






P/s: x paham dah zaman sekarang... jauhkan la segala prasangka buruk.kalau suka klik sekali.. kalau tak klik 2 kali;p

RM 1 vs RM 50

Duit seringgit telah bertemu dengan lima puluh ringgit dan bertanya:
"Oit, lama tak nampak, mana ko pergi?" Lima puluh menjawab " Aku pergi merata tempat. Pergi stadium tgk bola, Naik STAR Cruise, gi KK naik AirAsia, lepak One Utama, konsert AF, M'sian Idol.. tempat2 cam tuh lah. Eh, ko camner lak?" Duit singgit menjawab perlahan seraya menunduk, "Hmm...biasa lah.. Balik-balik tempat yg sama…………'SURAU…., MASJID…….., SURAU………" Kalau nak cari aku jap lagi pegi la.. aku ada kat mesjid, semayang jemmaat.

p/s: FIKIRKANLAH ;)
kalau suka klik sekali.. kalau tak klik 2 kali;p

MENYAMPAH betul kan???!!!

ada org bercakap seolah2 nak bergurau... tp bernada serius dan formal.. kadang kala mengaibkan dan sgt la tidak sopan.. apabila diperkatakan dgn org yg x de kene mengena pun dgn gurauan tu... kire menghina jugak..( x patut betul!!! )

ada org bercakap seolah2 merasekan diri ya lemah dan lembut... ( ala2 manja gtu.. tp x kene tmpt langsung ) kdg2 melebihkan lengok2 bahasa dan suara dlm sesuatu perbincangan.. ( ntah pape je.. naik menyampah pulok.. org serius dia nak main2.. )

ada org marah tp x sedar diri... patut ya dia yg kene marah... kdg2 tu terlebih la sgttt.. menyusahkan org! ade otak x nak pk .. mungkin pk untuk diri sendri je. ( sakit hati betul!!!)

ada org bercakap asyik nak mengutuk org je... tp bila org pulak bercakap dan terkena dan ter'rase' kat diri sendri mule le melenting jekkk.. kadg2 sengal jugak... dah tau x thn dikutuk.. jgn mengutuk.. ( lagi pun kutuk mengutuk bukan amalan yg mulia.. buang je la jauh2..)


ade juge org bercakap seolah2 nak menegur,, dan kadg2 akn menjelekkan org lain... atau mengaibkan org yg ditegur juge... ( mane x ye.. main sedap mulut je.. bekata.. kata2 pun x tercapai akalnya.. sbb kalu tercapai dek akal.. mgkn kata2 menyakitkan x terluah ) so.. lu pk la sendri...

Ps: lantak la korang nak pk ape... aku menyampah sgt dgn org mcm ni... kalu ade hukuman bunuh untuk manusia jenis mcm ni aku akn sabit kesalahn manusia2 ni kat mahkamah... huh!!!kalau suka klik sekali.. kalau tak klik 2 kali;p

JaDi DiRiKu...


siti nurhaliza,,, bukan main hebat ye di mata anak seni malaysia,,, tun mahathir.. betapa dunia mengenali beliau,, george bush,, betapa org membenci dirinya... siapa pun kite di dunia ni x penting berbanding siapa kite di sisi allah S.w.t

jd kenapa perlu merubah diri demi org lain? jika perubahan itu yg dituntut islam itu satu perkara yg wajib.. bukan di buat main2. kenapa mesti hipokrit di hadapan manusia muka bumi yg kemungkinan amat mudah untuk ditipu dan di pengaruhi,,,

bosan.. ntah pape je... x perlu berubah demi manusia yg lain.. seeloknya berubah la demiNya.. semoa perubahn kite mendapat keredhaan dan kekal sepanjang hayat bg menjalani kehidupan yg cukup mencabar di zaman ini.. aminnnn....
wakakkaka.. bosannnn
kalau suka klik sekali.. kalau tak klik 2 kali;p

gO LiBahS Go!!!!!

wakakakaka,,, heheheh 2 3 minggu ni dok sebok interdeparment staff game,,, kuliyyah yg yg di gabungkan menjadi satu pasukan... mcm thn2 lepas? aku x de la amik port sgt pasal gam2 nih.. mkalumla dulu bleh di katakan bute sukan.. heheheh. tp thn ni ntah mood ape ntah bleh je main game yg x penah2 aku tau...
mule2 tu petong! ( sebenarya Petanque.. bahasa asal ye..) ingtkan mende la petong tu.. sbro nizam kate main je... cukup kan org... hmmmmm ( ok gak.. sekurang2 ye x de la berebut satu bola.. dgn org yg ramai.. mcm netball? bola sepak? heheheh( aku mmg kureng ngan sukan yg memerlukan ahli yg ramai dan memelukan kesefahaman yg tinggi...) x psal2 gaduh nanti...
ni pendapat aku la,,, org lain tu diorg punye pasaii la...

aku dah mule jatuh cinta dgn 'petong'.. dengan x ku sangka dan menduga,,, pertama kali di perkenalkan ole bro nizam,,, aku memulakan permainan dgn agak baik.. ( ssb ade coach.. ekekek) hehehe.. dan org2 mesti mengatakan bahawa rezki dan nasib menyebelahi pasukan kami setelah berjaya mengalahkan mainteam.. kemudian terus layak ke final bertemu 'kucarkacir team' dan nasib masih lagi menyebelahi pasukan kami kerana telah mengkucarkacirkan team mereka.. mata kemenangan x ingtla aku,,, heheh ( jangan mare eh? )

senin baru ni.. aku join lak team karom.. berpasangan ngan mdm Narimah,, actually aku kecut perut gak.. ye la first time masuk pertandingan walaupun mmg dah slalu sgt menjentik lam opis aku.. banyangan aku peserta2 adalah dari kalangan otai2 karom. malu lah aku nak main,, hehehe dgn x ku sangka hari pertama berakhir dgn kemenangan yg mudah ( wahhh terlebih sudah.. berlagak betuii nih ) mudah sbb team lelaki dah menang dua game.. jd otomatik kami layak ke final.. final day pun berakhir begitu... kemenangan sengit menentang 'kucarkacir'. emas kedua berentap dgn mereka...

semalam sekali lagi aku di perkenalkan game baru lam hidup aku... lawn ball.. game ni dah famous...( aku je yg x tau). hmmm.. tgk je org main nmpk mcm senang je... golek je bola tu... tuju ke sasaran.. tp.... bile main... mak aiiiii bola tu menyenget la.... hahahahhah kelako je... rupe ye mmg ade care ye untuk main lawn ball ni..( tu la time org g klinik lawn ball x nak ikut... ekekek) xpe la... sebagai pengalaman baru,, keputusanya pasukan kami kalah menentang mainteam.. xpe la.. kami bagi dia menang... hahahhah.. ( x pe3 aku dah dapat skill ye mcm ne.. insyallah hari untuk penentuan 3 dan 4 aku akan cube sedaya upaya buat yg terbaik...) harap2 thn depan leh main lagi... ( hmmm manager... take note ye? kalu saye masih layak la,,, ekekeke)

seronok jugak game2 ni.. x stress enjoyy je..pendek kate kalu ade lagi la game2 yg berbentuk begini aku akan suke lah... hmmmmm..le la dpt menguji keskillan aku main badminton...tiap2 miggu turun berlatih,,, tp ape pun x nmpk lagi.. huhuhuhu harap2 ade la peluang ye nanti... ekekekkekalau suka klik sekali.. kalau tak klik 2 kali;p

ubat MeNgAnTuK !!!


Pada masa akan datang, sewaktu dalam mesyuarat, cuba buat uji kaji ringkas ini:

menguap luas2 ttp tutup mulut anda sbg tanda menghormati orang lain, kemudian tunggu dan lihat berapa ramai lagi orang lain akan menguap.( kompom ade yg berdengkur pas tu.. hahaha)mmg ade kemungkinan anda akan menyebabkan beberapa orang lagi menguap.

Apa sebenarnya di sebalik misteri menguap yang berjangkit ini? Mula2 kita lihat apa yg dikatakan sebagai menguap..

Menguap adlh tndkn luar kawalan yg menyebabkan kita membuka luas mulut dan menarik nafas dgn dlm. Kita tahu bahawa ia tidak disengajakan krn kita menguap sebelum lahir lagi. Kajian menunjukkan janin berusia 11 minggu pun menguap.Terdapat beberapa bahagian tubuh yg terlibat apabila anda menguap.

Pertama, mulut anda terbuka dan rahang menurun, bagi membolehkan sebanyak mungkin udara masuk. Bila sedut, udara yg masuk memenuhi paru2 anda. Otot perut anda akan menegang dan diafragma akan tertolak ke bawah. Udara yg anda tarik masuk mengembangkan paru2 & sebahagian drpd udara ditiup keluar semula.Namun terdapat pelbagai teori yg cuba menerangkan kenapa kita menguap. Di sini dikemukakan teori paling biasa:


TEORI FISIOLOGI
Badan kita menjadikan menguap sbg cara utk mnrik msk lebih byk oksigen or membuang karbon dioksida yg terkumpul. Teori ini menjlaskan knp kita menguap dlm kumpulan dlm kumplan. Kumpulan manusia yg lebih besar akan akan menghasilkan lebih karbon dioksida. Bagaimanapun persoalannya ialah, jika beriadah mengapa kita tidak menguap? Robert Provine, seorang ahli psikologi dr Universiti Maryland, Baltimore County, dan pakar dalam kajian menguap, telah menguji teori ini. Memberi oksigen tambahan kpd manusia tidak mnyebbkan mreka kurg mnguap manakala mengurangkan jumlah karbon dioksida dlm persekitaran seseorg tdk mncegah mereka drpd menguap.


TEORI EVOLUSI
Sesetengah orang berpendapat menguap bermula sejak zaman nenek moyang lagi. Mereka menguap untuk menunjukkan gigi mereka dan menakutkan pihak lawan. Satu cabang drpd teori ini menyatakan org2 dahulu menggunakan menguap sebagai isyarat bahawa kita perlu mengubah aktiviti.


TEORI KEBOSANAN

Dalam kamus, menguap dikatakan disebabkan oleh kebosanan, keletihan atau mengantuk. Walaupun kita biasanya menguap apabila bosan atau letih, teori ini tidak menerangkan mengapa ahli sukan olimpik menguap sblm mreka bertanding dalam acara mereka. Agak meragukan jika mereka jemu dgn dunia yg menyaksikan mereka..


FAKTA MENARIK MENGENAI MENGUAP
* Purata tempoh menguap adalah adalah kira2 6 saat

* Kadar degupan jantung bertambah 30 peratus sewaktu menguap

* 55 peratus org akan menguap dlm masa lima minit selepas melihat org lain menguap

* Orang buta akan menguap lebih kerap apabila mendengar rakaman org menguap

* Membaca mengenai menguap akan menyebabkan anda pun menguap samer..hehe..

* Ahli sukan Olimpik suke sangat menguap sebelum acara pertandingan

P/s: aku menguap bile rase mengantuk.. bosan.. banyak keje.. serabut otak.. tengah makan.. pun bleh menguap... ekekekkee
kalau suka klik sekali.. kalau tak klik 2 kali;p

UsiA BuMi ( wallahualam )

Assalamualaikum. ..
Mesti korang tkejut kan.. neway, just
bace dulu n evaluate it later.... Allah
sahaja yang tahu kebenarannya. Bukti
kebenaran Al Quran. Fenomena ini telah
disebut dalam Quran 1400 tahun dahulu
dan 1999/2000 tahun gambar itu diambil
oleh NASA.]


a) Mengikut hadith umat Rasulullah akan
hidup selama 1500 tahun... sekarang
sudah 1439 =426 + 13 tahun hijrah...
daripada ini kita ketahui kita akan
bertahan dalam masa 61 tahun lagi..
Jikalau ini benar, bumi akan kiamat
pada
tahun 2066


b) Saintis telah menjumpai sebuah
planet yang lebih kecil daripada bumi
yang menghala ke bumi.. Ia telah
dianggarkan bahawa planet itu akan
melanggar bumi pada tahun 2014. Amerika
akan cuba untuk menukarkan orbitnya
dengan menembaknya dengan sebuah
roket... Dan saintis juga telah
menjumpai sebuah planet yang juga akan
menghentam bumi... Ia dianggarkan akan
melanggar bumi dalam masa 60 tahun
lagi.. Dan planet ini lebih besar
daripada bumi... Jikalau ini benar,
dunia akan musnah pada tahun 2065....


c) Dan dikatakan kuasa Israel akan
mencapai puncaknya pada tahun 2007...
Dan kuasanya akan jatuh semula dalam 14
tahun, iaitu tahun 2022, disebabkan
oleh
penurunan semula Nabi Isa..... . Dan
hadith mengatakan bahawa Nabi Isa hanya
akan hidup selama 40 tahun dan dunia
akan kiamat pada hari Nabi Isa wafat..
Jikalau ini benar dunia akan kiamat
pada
tahun 2062... Dianggarkan Bumi Akan
Kiamat Antara Tahun 2062-2066
Wallahu'alam. ..


Semua ini telah dikaji... Dan yang
dipercayai paling tepat ialah hadith
yang mengatakan bahawa umat Rasulullah
akan bertahan selama 1500 tahun... Kita
telah berada di bumi ini selama 1439
tahun... Cubalah anda kirakan
sendiri...


Beribadatlah wahai umat Islam
sekalian... Ini adalah antara
berpuluh-puluh artikel di internet yg
seperti ini. Dan jangan tunggu artikel
seperti ini dikeluarkan baru kita nak
buat amal. Benda ni dah diajar sejak
kita kecil lagi. Kiamat pasti tiba.
hanya orang yang leka dengan dunia shj
yang akan rugi... berhibur tidak salah
tapi jangan lupa apa yang disuruh oleh
Allah. Patuhi suruhan Allah dan
tinggalkan yang mungkar. dan korang
jangan risaula.. aman dunia
akhirat.. sama- sama kita doakan
kesejahteraan untuk semua umat Islam.


P/s : mmmm kalu rajin pass la kat
kawan2 korang erk... sian kawan2 korang
kalu tak tau ni...
Wallahua'lam. .(ni pun aku copy dr
org.. tak salah kalu ilmu
disebarluaskan. .kan?)
Renung- renungkan???
kalau suka klik sekali.. kalau tak klik 2 kali;p

LaGi MeNaRiK Di SiNi

Related Posts with Thumbnails