Xxpresi diri anda

TaBuNg

FoLLoW Me I WiLL FoLLoW U

RaSa MaCaM NaK TaMpAr OrAnG JeR!!!


arrggghhhhhhhh...
sakit gusi.. ke sakit gigi.. mana satu pun aku x tau.. tetibe lak tengah duk training terasa ngilu je dalam mulut nih.. nyut nyut nyut.. jer.. huhhuhu... kalau di rasa rasa dengan lidah macam dah membengkak jer.. nak g klinik takutttttt... klinik swasta dah tentu la mahal.. kalau gov. huhhuhuhu.... no komen la... macam mane nak buat nih.. dah lame gigi ni rosak.. tapi sakitnya datang sekali sekala.. tu yang x take care mane.. huhhu... ikutkan sakit rase macam nak tampar orang jer.. hahahhahha...

duk google tadi jumpa lak petua nih.. meh la sama2 kita amalkan.. mana tau hasilnya memuaskan.. heheheh...

1) Campurkan sedikit cuka dalam segelas air suam. Gunakan air ini untuk berkumur. Amalkan tiga kali sehari sehingga rasa sakit hilang.

2) Kunyah sedikit kapur sirih pada gigi yang sakit sehingga lumat. Amalkan sehingga rasa sakit gigi hilang.

3) Makan buah belimbing buluh bersama sedikit garam.

4) Gigit 3 kuntum bunga cengkih pada gigi yang sakit. Jika gigi berlubang, tumbuk bunga cengkih dan isikan ke dalam lubanggigi dan tutup dengan kapas.

5) Untuk gigi berlubang, ambil getah pada tampuk buah betik muda dan sapukan pada gigi yang sakit dengan putik kapas.

6) Untuk gigi geraham berlubang, tumbuk seulas bawang putih hingga lumat dan masukkan sedikit cuka. Masukkan bahan tadi ke dalam lubang gigi.

7) Sapukan getah pokok kemboja pada gigi yang sakit.
kalau suka klik sekali.. kalau tak klik 2 kali;p

No comments:

Post a Comment

LaGi MeNaRiK Di SiNi

Related Posts with Thumbnails