Xxpresi diri anda

TaBuNg

FoLLoW Me I WiLL FoLLoW U

Aku vs WaNiTa YaNg BaiK iTu

9 KUALiTI WANITA YANG BAIK
  1. TULUS ---Ketulusan merupakan peringkat pertama menjadi sifat yang sangat disukai dan disenangi oleh semua orang. Ia akan membuatkan orang lain berasa aman dan dihargai di samping berasa selesa dengan kita
  2. KERENDAHAN HATI---Berbeza dengan sikap rendah diri yang merupakan satu kelemahan bagi seseorang itu. kerendahan hati merupakan kekuatan kita. hanya orang yang kuat jiwanya boleh bersikap rendah hati kerana orang ini akan mengakui dan menghargai keunggulan orang lain
  3. KESETIAAN---Sudah menjadi barang langkah dan sangat tinggi nilainya. orang yang setia boleh dipercayai dan akan selalu menepati janjinya. dia punya komitmen yang kuat, dia rela berkorban dan sanggup berkhidmat kerana komitmennya.
  4. PEMIKIRAN---Positif amat lah penting, orang seperti ini selalu berusaha melihat segala sesuatu dari kacamata positif, bahkan dalam situasi yang buruk sekalipun dia lebih suka membiarkan kebaikan daripada keburukan. dia lebih suka bercerita mengenai harapan daripada berputus asa.dan mencari resolusi daripada kecewa. dia akan lebih memuji daripada mengancam orang lain.
  5. KECERIAAN---tidak semua orang dikurniakan keceriaan.tidak semestinya dengan xpresi wajah dan tubuh, kerana keceriaan itu dari hati.ada orang ketawa tapi hati menangis.orang yang ceria boleh menikmati hidup,tidak suka mengeluh dan selalu berusaha meraih kegembiraan dan dia boleh mentertawakan keadaan orang lain atau dirinya sendiri. dia juga mempunyai potensi untuk menghibur serta mendorong semangat orang lain.
  6. KEPERCAYAAN---kita harus ada senjata kepercayaan diri. boleh menghargai diri sendiri dan orang lain. dengan adanya kepercayaan diri kita dapat menyesuaikan diri dalam apa jua keadaan sekalipun.
  7. KEBESARAN JIWA---ialah kemampuan kita memaafkan orang lain apabila mereka melakukan kesilapan. kerana tiada manusia yang sempurna dalam kehidupan ini. orang yang berjiwa besar tidak akan dikuasai oleh rasa benci,angkuh dan tidak suka bermusuhan.
  8. EASY GOING---menganggap dirinya ringan tidak suka membesarkan hal hal kecil.dan berusaha mengecilkan masalah yang besar. tidak suka mengungkit-ungkit masa lalu dan tidak mahu sibuk serta khuatir tentang masa depan.
  9. EMPATI--- merupakan sifat yang mengkagumkan, bukan semua orang mempunyai sifat ini, ia merupakan satu kelebihan. orang yang memiliki sifat ini bukan sahaja suka mendengar tetapi boleh menempatkan dirinya ke posisi orang itu. jika ingin mecapai kecemerlangan, kita harus merebut peluang yang terhidang, bukan mencari alasan mengaburi ruang untuk berjaya.

sumber dipetik dari majalah ANIS keluaran Januari 2011aku???
mengapa aku vs wanita yang baik??
kerana aku ingin mengejar kualiti wanita yang baik itu.
masih ada perkara yang aku perlu ubah..
masih ada lagi yang perlu aku baiki
dari hari ke hari usia makin meningkat..
semakin hari aku ingin berusaha menjadi manusia yang lebih baik dari semalam


kalau suka klik sekali.. kalau tak klik 2 kali;p

1 comment:

LaGi MeNaRiK Di SiNi

Related Posts with Thumbnails