Xxpresi diri anda

TaBuNg

FoLLoW Me I WiLL FoLLoW U

DaH SeNaNg LaGi MaHu SeNaNg

Satu hakikat yang kita perlu terima, lumrah kita selagi bergelar manusia di muka bumi ini. Walaupun sudah mencapai tahap kesenangan, namun kita masih lagi mengharapkan untuk lebih senang. Siapa yang tidak mahukan kesenangan dalam hidup? bohong lah, jika ada diantara kita yang mengatakan mereka tidak mahukan kesenangan dalam kehidupan ini. Selagi kita di sogokkan dengan kemewahan dunia dan realiti kehidupan mpden zaman kini, maka kesenangan menjadi idaman semua manusia. Sekalipun apa jua perkara, kesenangan harus menjadi satu keutamaan.

Kadang kala kita di susahkan oleh kesenangan yang ada, manakan tidak perkara yang senang pada kebiasaannya akan mejadi satu kesukaran apabila sudah terbiasa dengan kesenangan yang ada.
Kadang kala dek kerana kesenangan yang diperoleh, kita selalu lupa yang ada orang lain yang lebih memerlukan kesenangan lebih daripada kita. kadang kala juga kita akan lupakan kesusahan kita setelah selalu mendapat kesenangan yang sedia ada. Bukan senang nak senang. bukan senang- senang saja..


jangan terlalu bersenang senang... peribahasa Melayu ada yang berbunyi begini..


'' berakit rakit ke hulu
berenang renang ke tepian
bersakit sakit dahulu
bersenang senang kemudian''

Tapi zaman sekarang mana ada orang guna rakit dah?? semua main start enjin bot laju lagi... ada lagi orang guna rakit eh??


kalau suka klik sekali.. kalau tak klik 2 kali;p

1 comment:

  1. komen untuk tajuk entri--->manusia tak pernah bersyukur :)

    ReplyDelete

LaGi MeNaRiK Di SiNi

Related Posts with Thumbnails