Xxpresi diri anda

TaBuNg

FoLLoW Me I WiLL FoLLoW U

DaH LaMa DaH...

Dah lama...
dah lam sangat dah.. walhal baru je beberapa hari
x de masa nak mengadap pc.
sebok dengan aktiviti kemas mengemas.
selesai sudah dengan fasa pertama..
esok nak cuti lama..
lama tak la lama mana..
nak mengemas lagi..
kali ini betul betul kemas...
isnyallah jika tiada aral melintang
dengan izin dari ALLAH..
aku ingin mencapainya untuk perancangan kali ke tiga.
semoga berjaya hendaknya.

Tak sabar betul..
berangan rangan suasana baru..
persekitaran baru..
barang barang baru..
barang barang lama tak kan ku lupa..
adehhhhh..
sungguh mengujakan hati ini..
penasaran..
semoga semuanya bakal berjalan dengan lancar
dah tak sabar dah..
tapi tetap kena sabar..
hik hik hik


T__Tkalau suka klik sekali.. kalau tak klik 2 kali;p

SiKiT PuNyA MaSaLaH JeR PuN ....





hurmmmmm...
sikit je masalah yer pun...
senang je jalan penyelesaiannyer..
tapi aku je yang terlebih lebih over...






berangan!!!!!














ni ha....



dah elok dah pun..
tak gelap lagi..
suh yang pakar tengok je..
elok je lagi..
so jangan berangan lebih la lieza oiiii
tanya yang pakar dulu...
wakakkakaka...


weeeee........


T_T





kalau suka klik sekali.. kalau tak klik 2 kali;p

DaH LaMa DaH PeNghUbUnGaN RoSaK . . . .






ini lah...
tetibe je gelap semacam..
tak boleh on..

sayanggggg... hadiah hantaran kawen ni..
memang tak mahal..
tapi sebab memang dah suke yang jenis kecil dan nipis..
nak mintak incek suami belikan baru lah,,,
hihihi...
tak pun tunggu duit runtuh..
wakakkakaka..
















kalau la....
















kalau la....


















kalau la dapat ganti dengan yang ini...


wakakakkaka....













tak pun.......


























yang macam ni ker???

ahaksss...

T_T




aku dah tahu dah...
jawapan incek suami...





'' beli lah... beli... beli jer... ''
'' beli la nak beli yang mana pun...''
'' tak kisahhh..''
'' beli la.... kalau nak beli... tak kisahh''

wahhahahahah...
wuhuhuhuhu...
wihihihihihihi






kalau suka klik sekali.. kalau tak klik 2 kali;p

MeNjAgA HaTi

hati hati jaga hati..
jaga hati jaga budi pekerti..
budi pekerti membawa mati..
bila mati orang akan ingati..

cukup cukup jaga hati..
hati, perasaan, nurani,
cukup cukup menjaga hati
kadang kadang terdera diri

tak habis-habis jaga hati..
terkadang mengabai hati sendiri
sudah penat menjaga hati..
apa nak jadi jadi...
menjaga hati..
hati sendiri siapa peduli?










kalau suka klik sekali.. kalau tak klik 2 kali;p

BeRiTa YaNg MeNyEbAbKaN OrAnG TaK SaNgGuP NaK TgK BeRiTa

aku cuma dengar dengar orang bercerita sahaja..
pili hati mendengarkan kejadian tanah runtuh yang menyebabkan kematian..
berapa orang aku sendiri kurang pasti.
kerana aku sendiri tak sempat nak tgk atau dengar berita mengenainya..
masih mendengar cerita cerita orang sekeliling..
kebanyakan yang menjadi korban ialah anak anak muda.

melihat 2 3 orang sekeliling ku yang sebak dan mengalirkan air mata tatkala membaca laporan mengenai kejadian itu membuatkan aku mengelak untuk turut sama mendapat kan laporan terbaru..
tak mengapa lah..
takziah aku ucapkan dan aku doakan semoga roh mereka dicucuri rahmat ALLAH S.W.T
semoga ramai insan2 prihatin lain di Malaysia ini lebih menghulurkan bantuan dalam proses membaik pulih kediaman mereka..


kalau suka klik sekali.. kalau tak klik 2 kali;p

SaYa MeMbAcA TaMpALaN InI ( ' SMTI ' ) DaRi BLoG MaZiDuL

Aku cukup tertarik dengan satu entri beliau ini.
Sangat setuju dengan apa yang beliau nukilkan.
Sudah aku tuliskan diruangan atas blog aku ini.
Sekiranya anda membaca blog ini, atau pun mana mana blog lain.
warkan lah sekurangnya sepatah dua kata untuk menghargai si penulis.
apa guna di buka ruangan komen di bawah jika semua pembaca,
hanya sekadar menjadi ' pembaca diam ' semata.

antara nukilan beliau ialah:

Untuk mencetuskan suasana menang menang, saya mencadangkan ...

Selepas ini, setiap kali kita berkunjung ke blog lain, kita tinggalkan jejak, isyarat menunjukkan kita membaca blog mereka sekaligus menghargai karya penulis dan pemilik blog.

... ringkasnya, kita tuliskan "Saya membaca tampalan ini", 4 perkataan melambangkan penghargaan kita sesama bloggers. 'SMTI', jika ingin catatan lebih ringkas.

Terlalu mudah menaip 'SMBI' berbanding usaha penulis blog menghasilkan tampalannya. Jika ekspresi 'OMG!' atau 'Oh my God!' boleh dikenali di seluruh dunia, singkatan 'SMTI' juga mampu terserlah andai dipraktikkan di negara kita.

baca penuh di Blog Mazidul



Walaupun blog aku ini bukan lah seperti blog beliau atau blog lain yang memaparkan ilmu pengetahuan atau pun isu masayarakat semasa.. dan lebih kepada blog peribadi atau pengalaman peribadi yang ingin aku kongsi kan bersama. Namun aku pasti ada dikalangan pembaca di luar sana yang mengalami atau pun bakal melalui perkara yang aku ceritakan di sini.
mungkin sebarang pendapat atau pandangan dari pembaca dapat memberi satu penyelesaian atau kesedaran kepada orang lain termasuk lah aku sebagai tuan punya blog.

jadi marilah kita sama-sama merealisasikan cadangan dari beliau.


T__T





kalau suka klik sekali.. kalau tak klik 2 kali;p

ReViEw NuR KaSiH ThE MoViE 20th May 2011



5 perkataan yang aku terfikir sebelum menonton:
  1. bestke ??
  2. jordan
  3. Nur Amina
  4. ekstrem??
  5. Ending???

5 perkara selepas menonton
  1. Ekstrem sangat
  2. Jalan citer terlampau padat macam tak logik pun ade
  3. ingatkan sedih.. tapi..terkeluar senyuman sinis ku.. wakakkaa
  4. Ending yang terlampau jauh.. mungkin kalau telenovela sesuaiiiiii la kot?
  5. hurmmmm... aku bagi 1.5 bintang jer dari 5 bintang.

4 perkara yang aku puji

  1. Jordan sangat cantik
  2. lokasi pengambaran juga menggamit perasaan
  3. Adik Mia Sara yang selamber.
  4. Nyayian Tizz ngan yassin.. sedap hawa telinga mendengar







kalau suka klik sekali.. kalau tak klik 2 kali;p

GiLe TaK SaBaR









Mana tak sabar..
semua novel kat atas tu bakal terbit jadi telefilem..
muhahhaha..
selepas Kasih yang Suci @ Nora ELena ditanyangkan..
ternyata ia memberi impak yang agak besar kepada peminat novel tempatan.
baguslah..
tapi...
ade tapinya...
tapi sayang...
katanya bakal telefilem itu akan di tanyangkan di saluran TV berbayar lebih...
hurmmm...
paham2 je la yerk...

sumber dari sini









kalau suka klik sekali.. kalau tak klik 2 kali;p

DeWa KoSoNg

kamu seperti hantu
terus menghantuiku
kemanapun tubuhku pergi
kau terus membayangi aku

salahku biarkan kamu
bermain dengan hatiku
aku tak bisa memusnahkan
kau dari pikiranku ini

reff: di dalam keramaian
aku masih merasa sepi
sendiri memikirkan kamu
kau genggam hatiku
dan kau tuliskan namamu
kau tulis namamu

tubuhku ada di sini
tetapi tidak jiwaku
kosong yg hanya kurasakan
kau telah tinggali hatiku



Sekosong kosong hati dan perasaan
kamu memang hantu..
hantu yang berhantu..
menghantui diriku..


kalau suka klik sekali.. kalau tak klik 2 kali;p

MaNiSnYa MaDu | sebuah rumah sebagai hantaran

panas panas panazzz...
muahahhaha...
mesti ramai yang hangat dengan ini tajuk..
hihihi..
tapi bukan tujuan aku nak mencetus kontroversi,,
cuma...
cuma ape yek??
tertarik baca kat paper tu je..
macam2 isteri dapat ..
baru baru ni keluar pulak citer pasal akan tiga isteri akan dapat hadiah sebuah rumah setiap seorang selepas isteri keempat mendapat hantaran sebuah rumah juga..

pasal siapa ni?
tentulah pasal selebriti Salih Yaacob aka abg chem eh?? DJ radio tu??
kikikiki..

bertuah isteri isteri. pandangan kasar aku la
manakan tidak.. sorang dapat kereta
yang lain mesti akan menyusul juga hadiah yang sama..
itu yang diwar warkan dalam akhbar untuk tatapan semua.
realitinya.. aku tak tahu.
tak perlu la nak sebok kot betul ke tak?
tumpang gembira je la dengan kebahagiaan orang.
kalau dah itu membuatkan mereka bahagia?
kita mana la tahu situasi mereka?
kita tidak berada di tempat mereka.
jadi tak perlu berlebih lebihan mencaci mengata.
pandangan aku yang tak seberapa ni la..
hihihihi

lagi tertarik aku bila membaca penerangan
dari penceramah bebas Datuk Hassan Mahmud Al Hafiz :

antara yang menarik ialah:
  • poligami bukan satu galakan dan lelaki yang ingin berbuat demikian mesti membuktikan dia layak dan berkemampuan menyara semua isteri dan anak serta mempunyai tujuan baik iaitu bukan untuk menganiaya isteri.
  • Syarat kelayakan berpoligami diluluskan pejabat agama. Antara yang tidak dibenarkan berpoligami ialah mereka yang tiada rumah sendiri, sebaliknya menyewa, bergaji kecil dan berhutang,” katanya
  • Mengenai kenyataan bahawa isteri yang membenarkan suami berkahwin lagi akan mendapat payung emas di syurga, beliau berkata, ia hanya kata-kata sedap mulut
  • ''Berpoligami bukan setakat memberi kasih sayang dan nafkah zahir batin, tetapi lelaki perlu berlaku adil. Perlu dikaji sebab lelaki itu ingin berkahwin lagi. Nabi Muhammad SAW berpoligami dengan mengambil wanita kematian suami akibat peperangan. Hanya seorang wanita yang dikahwini anak dara iaitu Siti Aisyah,” katanya.
sumber rujuk : poligami bukan satu galakan



heeeeeeee
T__T




kalau suka klik sekali.. kalau tak klik 2 kali;p

16 MeI


Selamat selamat hari guru..
buat semua guru guru terutama
SEK.KEB.PANCHING

SEK.MEN.KEB.SUNGAI LEMBING
SEK.MEN.ASTANA
dan semua rakan rakan yang bergelar guru.
lagu ini ditujukan khas buat semua..
terima kasih kerana jasamu mendidik aku..
walau bukan menjadi sesiapa...
tetapi masih di gelar manusia..


Bersatu kita menuju paradigma yang baharu
Satu tekad dan harapan menyahut cabaran dunia
Pendidik berkualiti demi mencapai visi
Dengan azam yang murni membentuk akhlak terpuji

Guru mendidik insan dengan setulus hati
Membimbing generasi masa depan
Guru Penjana Transformasi Pendidikan Negara
Menjayakan hasrat yang murni Satu Malaysia

Pendidik berinovasi menghasilkan kreativiti
Bersedia hadapi cabaran
Arus tanpa sempadan

Pendidik yang berkualiti
Membentuk akhlak terpuji
Mengimbangkan rohani
Jati diri dan jasmani

Guru mendidik insan dengan setulus hati
Membimbing generasi masa depan
Guru Penjana Transformasi Pendidikan Negara
Menjayakan hasrat yang murni Satu Malaysia
Satu Malaysia… Satu Malaysia

LAGU: ROSMAN ADAM

GURU PENJANA TRANSFORMASI PENDIDIKAN NEGARA

(LAGU TEMA HARI GURU 2011)


kalau suka klik sekali.. kalau tak klik 2 kali;p

RaSa MuaL- MuaL , PeNiNg KePaLa DaN LeMaH BaDaN.. Penyakit lama kembali..

huhuhuu..
penyakit lama..
tak sangka..
kembali..
aku tak nak..
tak daya dah..
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-

Baru baru ni,, selalu je rasa
rasa mual selepas makan, kekadang hingga termuntah, rasa pening kepala, mengalami angin dan pedih di ulu hati, badan rasa lemah lesu.
sampai dah tak tahan sangat,,
ajak incek suami ke klinik..
x sampai 2 minit..
doktor tulis kat lap top dia yang comel..
backgroun dia ade gambar kartun kartun lagi..


GASTRIC


wahahhahaha...
mesti korang fikir lain kan??
hahahha
opssss... terlebey suda..

dah lama aku tak kene penyakit ni..
last sekali waktu sekolah menengah dulu..
tapi baru baru ni muncul balik..
parah pulak tu..
sampai tak daya di buatnya..
takut jugak kalau2 menjadi ulser.. parah tu.. nanti kene operate..
aku tak nak.. takut sehh..
so aku tanya pak cik google ape la rawatan2 yang ada..
banyak jugak aku tanya pak cik google tadi..
jumpa lubuk petua warisan

pastu pengalaman KERENGGA atasi masalah gastrik.

1. Puasa, dengan niat berpuasa. Niat puasa itu sendiri adalah satu mesej kepada otak atau satu signal kepada otak yang menghentikan pengeluaran asid bila kita tidak makan semasa puasa.

2. Ketika sakit melanda atau hampir sakit, saya meminum sedikit 100plus. Dengan meminumnya sedikit(bukan dengan kadar yang banyak)angin dapat keluar ( sendawa dengan segera), dengan serta merta sakit hilang, cubalah.

3. Yang ketiga dan saya rasa sangat berkesan dengan meminum air kelapa muda. Ternyata kelapa muda dapat mengurangkan asid perut. Saya syorkan minum tiap tiap hari .


ada jugak yang syorkan:

  • Pati Gamat Plus 1 sudu besar 2 kali sehari
    (Elok dimakan ½ jam selepas Bioseed)
  • Bioseed 1 paket 2 kali sehari sebelum makan
    (Makan ½ jam sebelum makan dan minum air kosong sekurang-kurangnya 8 gelas sehari supaya Bioseed boleh bertindak dengan baik)
  • C3 Spirulina 1 sudu besar 3 kali sehari
    (1 sudu besar dibancuh dengan segelas air kosong - bergantung kepada tahap kepekatan yang diingini)
yang paling tak berani ialah bila bukak web ni
tanda dan rawatan gastrik
menakutkan jer
huhuhuh





Link
kalau suka klik sekali.. kalau tak klik 2 kali;p

MeNu DaLaM PaNtAnG

Nasi putih
ikan kering / ikan bakar
Sawi rebus

Lada hitam

bosan tengok menu yang sama.. mak cik aku la.. bulan depan due anak ke empat, katanya nak makan mende lain selain menu diatas.. dia mintak tolong carikan menu menu lain yang sesuai.. aku pun bukan la pandai mana,, anak baru je sorang, tapi kelebihan aku, banyak mende yang aku boleh jadikan sebago rujukan.. al maklum la bekerja di pusat ilmu. tanya kawan.. orang jawa sebelah sabak. Dia bagi menu ini. katanya orang sebelah sana memang makan menu sedap2 masa pantang.. tapi mungkin selepas seminggu bersalin la kot?

ayam kampung / ikan panggang

bahan bahannya :

halia
bawang putih
lada putih atau hitam
kunyit hidup
halia ( semua ramuan dilebihkan.. baru sedapp )

tumbuk hancur semua bahan dan lumurkan pada ayam/ikan
balut menu dengan daun kunyit kemudian boleh juga di balut dengan daun pisang.
kemudian panggang saja. senang je kan? sedap lagi..

ayam/puyuh masak lada hitam pun sedap juge..



Pada pendapat aku sendiri, banyak lagi menu menu menarik yang kita boleh makan masa dalam pantang. cuma rajin atau malas je nak membikin sesuatu menu tu menjadi lebih menarik dan lebih sedap. setahu aku la. penah baca dalam buku petua orang dulu dulu.. mereka makan macam2 jenis ulaman serta ikan dan burung burungan bagai..

nak kongsi jugak menu aku dulu masa berpantang. mungkin ada yang berminat dan nak mencuba.. silakan, sup ikan tenggiri/selar ikan dibersihkan sebersih bersihnya. masak air tanpa minyak.. bila dan mendidh masukkan ikan.. bila ikan separuh masak masukkan banyak halia sedikit bawang putih sebagai perasa.. garam secukup rasa. tumbuk lada hitam. tabur selepas ikan masak. kalau malas masak sayur.. masukkan je sekali masa ikan tgh separuh masak tadi..
Sawi adalah yang paling sesuai..
selepas luka jahitan sembuh lebih kurang 10-15 hari bolehlah masak guna ayam pula..

Nasihat aku kepada bakal ibu, dapatkanlah nasihat- nasihat dari pakar. atau pun orang berpengalaman. sebabnya pengamatan aku.. banyak percanggahan pendapat mengenai pemakanan dalam pantang untuk ibu melahirkan anak. ade juga yang mengatakan ia bergantung kepada individu itu sendiri.. dan ada juga mak cik mak cik akak akak yang selalu menakutkan kita. jangan makan itu jangan makan ini.. nanti jadi begitu jadi begini? habih semua tak boleh makan.. jadi ape yang boleh makan? dan mana nak datangnya tenaga? kalau dah semuanya tak boleh makan?

Terpulang kepada bakal bakal ibu di luar sana. Cuba la jadikan masa berpantang anda sebagai satu masa yang menyeronokkan supaya anda dapat berehat sepenuhnya tanpa menggangu emosi serta kesihatan anda semua.





Lagi sumber rujukan yang ada

makanan ibu dalam pantang- petua orang dulu dulu




T__T





kalau suka klik sekali.. kalau tak klik 2 kali;p

Si Pe MaLaS

Malas cakap..
cakap banyak
banyak ragam

ragam bohongan
bohongan belaka..

Malas dengar

dengar cakap
cakap orang
orang munafik
munafik hidup
hidup merana

Malas fikir
fikir banyak
banyak menghiris

menghiris perasaan
perasaan kecil
kecil hati
hati hati..



kalau suka klik sekali.. kalau tak klik 2 kali;p

TaK BeRaNi WehH~~~

muahahhaha..
gelak tak bape nak jahat...


banyak sangat angan dalam kepala aku ni..


tengok itu nak tengok ini nak..


tapi setakat ini tengok je la yang aku mampu..


ekekekek


terbaru tengok mende nih..














terkecil teringan di dunia..







amacam??


terliur tak??


terliur wehhhh...


hahahha...


tapi.. terliur je la..


jadi angan angan je dalam kepala aku ni..


dulu tengok Nikon D3100 selok..


tengok yang ni pulok.. lagi selok..


macam aku tulis tadi la..


tengok je...


terliur je..


belum masa lagi untukku memilikinya..


bila???


aku pun tak pasti.. yang pasti..


isnyallah jika ALLAH murahkan rezeki..
aku nak dua dua


hihihi...


tamak betul
ntah nanti keluar pulak lagi yang terbaru


lagi la terselok agaknya..


kah kah kah..


tapi.. pe salahnya ye kan..


merancang.. mengumpul..


dan mendapatkan yang lebih baik..


kekekeke..




dah tanya pak cik google tadi.. dia cakap mak cik amazon jual dengan harga USD749 bersamaan dengan MYR 2239.89


hurmmmmm....


teggok je la..


terliur je la..


senyummmmm je la..


wakakakkaka






preview je kat sini..


























kalau suka klik sekali.. kalau tak klik 2 kali;p

TeNgOk WaYaNg BaWa BaYi~~~ Ade KeR??

ha...

jangan tak tahu..

seronok weh.. kalau ade betul kat Malaysia ni..

ahakss..

tapi kalau betul ade pun sanggup ker aku nak bawak baby?

tak kot?

nak elak ibu tersisih..

rase ye baik duk umah layan baby lagi best...

sambil golek2 depan tv.

lagi syok kot?

ahaksss


bukan mudah nak cari masa untuk menonton wayang,,

jarang dapat peluang..

biasa nya peluang datang pabila bersama incek suami dan rakan rakan..

malam malam hari pulak tu..

tak kan la nak heret baby ye dak???

so?

perlu ke tak perlu??



tapi baca artikel dari metro ini dulu..





8__8



kalau suka klik sekali.. kalau tak klik 2 kali;p

AkU DaN PrOvOkAsi

Ingatkan dah settle? Tapi still ada provokasi. Sudah-sudahlah, Dah lama sangat nie, berlembut hati. Jangan sampai kehilangan kesabaran dan hilang sifat hormati orang lain. Ingat sikit, kita ni umat islam.. Walaupun kehidupan seharian bukanlah 100% berlandaskan Islam, Tapi jati diri tetap islam. banyak mende lagi kene perbaiki.. sekurangnya mencuba la yang terbaik menyahut syiar islam sepenuhnya.


boleh gitu??

banyak rujukan aku buat sebelum buat entri kali ni..
menarik juga untuk korang baca.
kesan provokasi

seterusnya..

Tak ku terfikir kau berkata
Always, always, always
Tak ku terpanggil nama kau
Always, always, always

Siapa kau dalam dirimu?
Apakah evolusimu?

Tak waras fikiranku
Melihat kau sebenar begitu
Mendongak langit tertinggi
Hingga kau lupa diri

Siapakah dalam dirimu?
Apakah evolusimu?

Provokasi sana sini
Meditasi diri sendiri
Provokasi sana sini
Meditasi diri sendiri

Tak waras fikiranku
Melihat kau sebenar begitu
Mendongak langit tertinggi
Hingga kau lupa diri

Provokasi sana sini
Meditasi diri sendiri
Provokasi sana sini
Meditasi diri sendiri
Provokasi sana sini
Meditasi diri sendiri

Lalalalalalalalalalalalala
Lalalalalalalalalalalalala
Lalalalalalalalalalalalala

by : Relay


kalau suka klik sekali.. kalau tak klik 2 kali;p

MaKaN Di KeDai PaK MaN

Di kedai pok mang..

pok mang ni lame doh bukok keda.. sokmo sokmo la kalu ade reski lebih dia wak makang2 panggil orang sekawasang tu mari makang free. bukang mintok bayor pung.. mari makang saje.. dia royak la.. macang bese r orang situ memang doh patang ade makang free mari slalu. dok dang korang laing kalau mari lambak.. pok mang dok kisoh mane.. pok mang bereh jer.. dia lagi suke orang maghi makang.. suke la makanang hok dia masok habih licing.. sapa dok cukukpang.. dia rele masok lebih2. wak pade nak jamu orang makang.. suke ye tengok orang maghi keda.. moga moga ALLAH muroh rezki lagi kedia.. buleh g mekoh ke umroh ker.. ade gok orang laeng hok tupang dia wak jamu skali.. tapi dok la sebanyok hok pok mang buak..

dalang duk orang rama sedak sedak duk makang blake hidangang hok ade.. macang macang r.. menu utama pok mang mesti la roti cana.. kuoh kari..tamboh dal pah tu sambal nasi lemok. nasi lemok hok orang laeng...

orang laeng habih blake rase makanang hok ader.. tapi pok denik ye sorang je dok makan starang.. ye minung air masok je.. air masok pung air mineral hok ketua kapung wak mari kebetulan hok kenduri anok dia hari tu dok abih.. dia bawok r..

pok mang pelik gok.. bakpe ye dok setuh lasung makanang hok ade.. tapi dok kang pok mang nak g tanye.. pok mang pulok sibuk duk nebar roti.. orang mari mitok sokmo pah sekeping sekeping.. ho lah.. makang free.. roti pulok sedak.. kene nge kuoh.. jarang orang la nege gitu lening...

ghupenye bukang pok mang sorang je perasang.. pok teh. mok bioh, pok leh, pok itang pun perasang jugok.. deme jadi dok sedak.. bakpe dia dok makang... ye mari molek nge ketua kapung takdi.. tapi bakpe ye dok makang.. pok teh dok puah hati.. dia g tanya.. pok denik hok duk borok kosong nge ketua kapung.. dari mule sapa pah timbung pinggan makuk ketua kapung makan.. tapi pokdenik minung air mineral je.

pok teh : nik ( panggilan untuk pokdenik ) bakpe mung tak makang? pokdenik : dak pe ah.. aku kenyang lagi

pokdenik jawab lebih kurang je.. pok teh terpana doh.. malah layang ke dia.. dia tahu doh pokdenik tu memang anging skek.. payoh base.

ketua kapung pun pelik gok..

ketua kapung : denik.. sedak roti ni.. mari r rase skek.. pokdenik : dak pe la tok.. ambe diet hari ni.. ambe minung air masok je la.


jawab pokdenik beghaluhhhh jer.. dok kang nak jerkoh ketua kapung.. kang kene buang kawasang pulok..

ketua kapung dok puah hati lagi..

ketua : dok eh.. mari r.. sambal belacang ye sedak gok eh.. tra r. dulu kang kite bese makang sining.. pokdenik : ho...
pokdenik dok senang duduk.. senyung pung basi..

pokdenik : saye dok leh makang doh blacang lening.. hidung depeii sokmo.. tapi napok sedak sungguh.. saye bukuh r skek wak balik.. makang dumoh..

pokdenik pung ambik la skek.. takuk ketua kapung brase hati pelawaang di tolok mentoh mentoh..


orang rama dok care doh ke pokdenik hok dok makang starang baghoh.. hari tu macang bese r seme makanang hok ade licing.. orang habih puji blake ke pok mang.. pok mang senyum je.. ucap terima kasih lagi rama jugok orang mari jamu. pah sudoh la pokdenik minung air jer.. tapi pok teh kabo dia bukuh nasi lemok hok mok yah ator wak balik ke dumoh die.. tamboh sambal blacang skek..






kalau suka klik sekali.. kalau tak klik 2 kali;p

TaK MeNyEmPaT NyEmPaT !!!

adehhh...
jangan mara na..
cheq tak sempat nak update citer terbaru..
kejutan..
tangan kebas..
bahu lenguh..
kaki ketaq lagi ni..
malam ni last game..
lawan tetap lawan...
harap harap malam ni tak de ketaq kaki lagi na..
cheq tak daya lagi dah...
asyik belagak cool jah..
bak kata cik Nurul tukang pukul
kasi warm sikit..
wakakkaka..
tengok la macam mane..
sebab dah tak nyempat nyempat sangat cheq tulis je la ape yang terdaya..
dengan tenet pc cheq yang macam hape ntah..
macam chipsmore..
adehhhhh...






kalau suka klik sekali.. kalau tak klik 2 kali;p

TiDaK SePeRTi YaNg DiRaNcAnG

kita hanya mampu merancang..
tapi ALLAH yang menentukan..
kita telah mencuba sedaya upaya
tapi nasib tidak menyebelahi kita..

adat pertandingan..
ada kalah ada menang..
jangan yang menang jadi arang
yang kalah jadi abu.










cewahhhhh,,
boleh tulis gitu??
saje nak sedapkan hati..
udoh ler bagi ajaran sesat kat deme nih..
lain tempat training lain pulak tempat bertanding..
sesat tak bape nak sesat la..
cuma tersalah jer..
wakakkakaka..
tapi tak pe lah..
yang penting tugas aku dah terlaksana..
semua peserta dapat menunjukkan bakat dan bermain sehabis yang baik.
dan apa yang paling penting ialah semua enjoyyyy
ape yang penting pada aku ialah kemenangan hanya akan menjadi satu bonus buat kami..
komitmen serta usaha sama semua orang dalam menjayakan game ini cukup bermakna.

kekekekke...
dah tak teerucap lagi..
tunggu tahun depan pulak..
harap-harap aku dapat join the game lagi..
hihihihi

ehem...
kemenangan aku dan partner dalam badminton semalam membangkitkan lebih semangat untuk mengumpul mata untuk mengejar kejuaraan keseluruhan untuk TBW.
ralat juga acara semalam langsung tidak menyumbang mata untuk TBW..
nasib kepala manager senyummmm tak kata apa apa..
wakkakakaka...




kalau suka klik sekali.. kalau tak klik 2 kali;p

NaK BuAt MaCaM MaNe??? NaSiB KaU La...

mengapa kamu
mengapa jadi begitu
mengapa aku
mengapa jadi begini..

disaat waktu terhenti.. hampa
Dimensi membutakan mata memekakkan telinga
Lalu diri aku menjadi hampa
Saat paradigma dunia tak lagi digunakan utk menarka
Sadarku diriku kini lebih hampa..
hadirnya seakan menyesakkan ruang suasana

Hidup penuh dengan rintangan harus kuhadapinya
Harap ku tidak lupa diri bila gembira
Dan cuma mula mencari Kau di saat hiba
Ku cuma manusia penuh dgn kesilapan
Tapi bisa membezakan cahaya dan kegelapan
Tabah bila dikalangan duri onak dan cubaan
Teguh bila dicubakan pengaruh kuasa dan wang ah!
Sentiasa legar diminda dikejar dan dipinta
Dr zaman bermula hingga ke akhirnya

Ku mengerti siapa ku tanpa Mu disisi
Dan apa guna posessi juga posisi
Sementara ini cuma hanya puisi
Nukilan tulisan dan bisikan hati
Mencari keterangan menjiwai peranan
Menepati pesanan, janji juga saranan
Alhamdulillah atas kurniaan rezeki
Moga tidak leka dalam perjalanan ini

Kau berilahku kekuatan agar dapatku hindarkan segala kesesatan
Usah kau biarkan nafsuku terliur
Dari pandangan majazi ini
Aku yg bodoh lagi hina amat benar merindui
Moga cahaya lelatu tak membutakan mataku
Semoga segala puji takku meninggi diri
Moga segala janji dpt juga ku penuhi
Moga dpt ku hadang tikaman dr belakang
Lidah setajam pisau
Ku tidak akan risau
Dgn dugaan cabaran
Sepanjang perjalanan ku pasrah ku akur




nico vs thoo phat feat dian







kalau suka klik sekali.. kalau tak klik 2 kali;p

HaRi iNi

fuhhhh!!!!
wat stail awal
gediks skit..
muahahhaha...

fuhhhhh tu bukan ape..
penat...
penat bercuti..
siti situ sana sini pergi...
heheheh..
seronok..
mesti ramai yang ambil peluang sempena cuti umum kelmarin..
jalan tak yah cerita la.
jammed bukan main lagi,
tapi alhamdulillah
tiada lagi ku lihat sebarang kenderaan yang terlibat dengan kemalangan.
kalau tidak..
mana mana saje bergerak ke satu destinasi
pasti ada saja kenderaan yang tersadai di tepi jalan
teruk ke tak teruk saja laporan mengenainya..
mungin pemandu kita semakin tinggi kesedaran mereka..
sesetengah jela kerana masih ada lagi yang memotong kenderaan lain dijalan garisan bekembar plus jalan kecik yang muat muat untuk satu kenderaan saja..
terpaksa pulak kita mengelak ke bahu jalan walau itu sememangnya laluan sepatutnya buat kita..
bebel incek suami la.. hihihi
namun semuanya lega apabila kami selamat tiba dan kembali dari destinasi kedestinasi tujuan kami..
kemana?
tak yah citer.. nanti korang gelak pulak..
macam jauh je perjalanan..
wakkakakaka..

uihhh..
bukan nak citer pasal hari semalam..
tapi nak citer pasal hari ini..
nama pun entri hari ini..
hari ini..
hari ini hari selasa..
semalam hari isnin (cuti)
esok hari Rabu..
hahahhahah..
hari ini..
hari ini la hari yang aku tunggu
setelah sekian lama..
harap-harap aku dapat realisasikannya hari ni..
hari ini bakal menentukan tahap aku selama ini..
cewah...
macam beh je bunyi ork??
tak pe.. sok aku update macam mane.. bagaimana dan apa sebenarnya yang berlaku hari ini..
okey????
jangan mara derr....



*___*





kalau suka klik sekali.. kalau tak klik 2 kali;p

UnTuK SeMuA YaNg BeKeRjA


aku tahu,,,,
aku faham...
aku nampak...
tapi nak buat macam mana lagi??
dah tuntutan tugas kita sebagai bekerja.
tak kisah lah sebagai apa pun..
pak guard ke..
doktor ke..
pilot ke..
tukang masak ke..
tak kira lah
di mana anda semua berada..
semoga selamat semuanya..
selamat bekerja kepada yang di tuntut bekerja,
jalankan kerja anda dengan ikhlas dan amanah.
selamat bercuti kepada yang tak bekerja.
jadikan cuti anda hari yang bermakna.
semoga dapat kembali ke tempat kerja dengan semangat baru yang lebih baik untuk meneruskan kerjaya anda dengan cemerlang.



suka logo atas ni.
tema pun boleh tahan kene jugak la..
semoga kita dapat sama sama merealisasikannya
menuju ke arah kebaikan negara terchenta.
ingatlah walau sekecil mana pun jawatan kita,
peranan kita cukup besar dalam sesuatu perkara.


T___T



kalau suka klik sekali.. kalau tak klik 2 kali;p

LaGi MeNaRiK Di SiNi

Related Posts with Thumbnails