Xxpresi diri anda

TaBuNg

FoLLoW Me I WiLL FoLLoW U

FaTiN LiYaNa PuN SuKa KPoP

Hamek kau.. dah lama tak buat entri berkait orang populor ni, kalau dulu ben Ashaari aku baru kenal bila orang dah sibuk cerita pasal dia, , tapi sekarang lagi ketinggalan bila orang dah fanatik gila dengan gadis cantik ni, aku baru je tahu pasal dia. so apa lagi kan? buatlah entri sket pujuktrafiksinggahsini.. hahahhaha.. tapi jujur aku katakan memang blogger ni seroang yang femes dan cantik gitu, wakakakaka..

okeh okeh.. tak kan la korang tak kenal FAtin Liyana, cubafikirkejap... kenal ke tak? kalau kenal hangguk kepala, jangan sampai hantuk meja plak.. kalau tak kenal meh aku kenal2 kan. walaupunakutakenalsangatlagi... jadi marilah kita sama-sama kenal beliau dengan terjah belog beliau yang mempunyai 48990 pengikut... makkkk aiiii banyak giler peminat, tu tak jadi artis lagi tuh,, atau memang dia dah jadi artis.. akujeyangtaktahu.. masa aku duk layan belog dia ada 198  orang yang lain duk tegah layan sama.. gile femes la kan?? macam mana la aku nak jadi femes macam dia jugak, bukan la sampai masuk tv, tp femes kat alam maya dah la. sedardirikot.. lalalallalala~~~

tak payah la aku nak tulis panjang-panjang lagi kan... cukup la sekadar korang baca entri aku pasal orang populor ni...  so ape lagi jom kenal siapa FATIN LIYANA, kalau sape dah kenal tu, pandai2 la yerk... macam tak biasa je terjah belog dia kan kan kan? okey.. klik je nama beliau yer,, nanti terus link ke belognya.. tak kan itu pun aku nak ajar.. 
wakakkakaka
kalau suka klik sekali.. kalau tak klik 2 kali;p

YaN d'AnDaLiELa Mak andam MELETOPPPP...

dh nk abis dh pn musim cuti sekolah...tapi masih rmai lagi yg akn mndirikan masjid...
al kisahnye pasl mak andam meletoppp..

korang mesti la nak kelihatan cantik + meletop mse hari bahagia korang kn??so dgn adenye mak andam yg hotttt..kulit yg kusam,berjerawat batu,berminyak  akan bertukar jadi flawless n gebussss mcm baby doll...tp korang kne hati2x memilih mak andam....jgn terover sudahhhhh..kang ad plk tetamu lari...sbbnye pengantin dh brtukar ke mayat hiduppp..wakakakakkaaka

fuhhh yg hebatnye ciap ad yg blh make up kn jadi mcm artis tuuuuu...wowwwww hebatttt....ni salah satu hasil make up dari mak andam hotttt...(Yan d'Andaliela)
sebelum
pewitttttt mcm fazura kn????

yang ni plak hasil dari seorg lgi mak andam hot..mostly make up yg dibuat sgt kemas dan dapat menutup segala cela yg ad kt muka pengantin...nice job kak Ena Azlina Bridal...^_^
sebelum

jeng3x.....cute kannnn????

p/s: sediakan bajet yg cukup sebelum menempah mak andam yg hottt ni..bile dh femes hrge pn up la lg...kalau dak melopong jela korang nk di touch up kn oleh mak andam meletoppppp.....






kalau suka klik sekali.. kalau tak klik 2 kali;p

BaNdAr KuAnTaN TenGgELaM

perghhhhh dari pagi lagi hujan lebat xberenti....kat belakang umah dh macam sungai gayenye....atas jalan plak penuh air sana sini...bahaye bahaye....




dalam opis ni pn banjir jugak???wakakakakaa
aduiiiii kesian plak aku tgk makcik2x cleaner yg duk turun naik tadah air hujannn..bocor xabis-abis....

hujan2x mcm ni best jgk kalau tidooo...ade kesempatan ke???mmg xla....berangan je lbh....hehehehe
aku dgr kt terengganu dh banjir...wooooo xlame lg turun ke pahang la plak...
pape pn korang yg duk pantai timur ni mmg perlu bersedia utk hadapi banjir musim-musim hujan mcm ni...
 bandar kuantan tak penah-penah naik air,, kene pulak baru baru ni, kelam kabut la orang bandar kuantan. habis kereta baru tenggelam, basement parking ECM tak yah cakap la.. 
bak kata encik hubby, kompom seminggu dua ni orang serik nak parking kat bawah... hahahhaa
so parking kat bumbung bangunan akan menjadi pilihan utama.. 
wakakakakka




p/s:korang berhati-hatilah di jalan raya @ kat mane pn korang pergi mase musim hujan skang ni....

kalau suka klik sekali.. kalau tak klik 2 kali;p

TOP 20 blogger dalam Malaysia....


Senarai Top 20 Blog Malaysia Paling Popular mengikut katogeri
1.    Paultan.org (Blog Automotif/PR4)
2.    Shahabudeenjalil.com (Blog Bisnis/PR3)
3.    Honeykoyuki.blogspot.com (Blog Selebriti/PR3)
4.    Kucing.my (Blog CSR/PR1)
5.    iluvislam.com (Blog Pendidikan/PR4)
6.    ohbulan.com (Blog Hiburan/PR4)
7.    Koleksi1001resepi.com (Blog F&B/PR2)
8.    All-aboutiphone.blogspot.com (Blog Gadget/PR0)
9.    Rotikaya.com (Blog Gossip/PR3)
10.  Ninieahmad.com (Blog Kesihatan/PR3
11    Founder.limkokwing.net (Blog Inovasi/PR5)
12.    Eqbalzack.com (Blog Lifestyle/PR3)
13.    Yunainspired.com (Blog Musik/PR3
14   Danielzaidi.com (Blog photography/PR2)
15.   Chedet.cc (Blog Politik/PR5)
16.    Kznabihah.com (Blog Shopping/PR2)
17.    World-superbikes.blogspot.com (Blog Sukan/PR1)
18.    Placesandfoods.com (Blog Travel/PR3)
19.    Inianwarhadi.com (Blog Video/PR2)
20.  Fukkenlol.blogspot.com (Blog Jenaka/PR1)

Semua hebat-hebatkan. Kalau rajin copy paste dan buatlah posting kat blog Rakan Blogger semua kerana mengikut tips yang dapat dari workshop MSMW2012 sesekali kena buat entri senarai seperti ini untuk mendapat trafik organik dari Google.
Untuk senarai Top Blog 2012 edisi DiGi Awards @ 7 Top Blog 2012


kalau suka klik sekali.. kalau tak klik 2 kali;p

ending 'cinta itu milikku'

ramai giler yg xpuas ati dgn ending citer tu...mne x nye si kecik comel yg bijak brlakon tu plk turut same jadi jahat..
citer ni mmg best dengan watak 'dinie' yg dipegang oleh ana dahlia mmg sgt 'annoying'..dia brjye mmbwa watak antagonis tu dgn sgt baik,walaupn pada pndgn aku ana dahlia merupakan seorg yg lmah lmbut...

(dinie-watak antagonis)

watak 'zara' yg dipegang oleh adik kecik comey balqis@adik akish ni sgt comelll dan bijak...dia bkn shj mndalami watak tersebut,malah dia nmpk sgt yakin dgn  ekspresi muka yg sgt tepat...mmg ngam la dgn dia...^_^

(mimik muka zara semasa ending 'CINTA ITU MILIKKU')

ni penjelasan erry putra di twitternya setelah ditanye pelbagai soalan tentang ending cerita tersebut....


'zara kan ibu dia dibenci keluarga rania so dia simpan dendam,bila bapak dia mati doktor syafiq dah racun jiwa dia'


THE END!

kalau suka klik sekali.. kalau tak klik 2 kali;p

SeMuA NaK CaNTiK MaCaM ArTiS KPOP??

cakap pasl cantik ni semua org suke...suke tgk benda cantik,suke pkai cntik2x..ade yang snggup berhabis duit utk nampk cntikkk...
korang tau produk ape yg tgh meletoppp skng ni???ni dia  produknye....


 nak tau produk ni keluaran mane????^_^
KOREA la of course....pasl tu la jadi hot sgt...dgn demam K-POP lagi yg xabis-abis...
walaupn hrgenye sgtlah mhal utk 1 item tp aku tgk rmai je yg pulun membeli...
putih,gebus satu badan...wakakaakkaaka

pewitttttt tgk ni testimoni pengguna..yg ni sgt amazing bg aku...ketara giler perubahan pada kulit dia...
aku pn xtau berape byk die brhabis duit utk jadi mcm ni....

**p/s: kalau korang sndri korang snggup tak berhabis duittt nk jadi mcm ni?????






kalau suka klik sekali.. kalau tak klik 2 kali;p

SeMaK SaMaN AeS

hahahha,, memang sakit hati, AES ni dah mendapat perhatian satu Malaysia. belum pun dijalankan dah mendapat pelbagai bantahan dari pelbagai pihak. pada aku? apa ada aku kisah? aku jarang bawak kereta, sebab aku memang ada driver ( incek hubby aku la. ) dan apa aku kisah kalau aku drive pun memang tak lepas kot 70, wakkakakka... ( korang percaya ker? ) ekekekkeek.. pendek kata, mungkin pada aku yang jarang drive ni memang la rasa mende tu boleh mendidik. memang pada dasar AES ini bagus sangat2, tapi sebenarnya perkara ni kena kaji dari semua segi, aku pun tak pandai nak komen lebih. macam yang aku cakap la.. aku bukan slalu drive.

kalau nak ikutkan pemandangan biasa yang aku lihat berada di sebelah incek hubby sewaktu dia memandu, memang patut sangat la pemandu malaysia ni diberikan DIDIKAN khas tentang adab di jalan raya. bagaimana caranya? Bukan kerja aku nak mikirnya. hari hari duk dengar pak cik tu beleyteiq, naik geram jugak kadang kala. dia duk sibuk marah orang tu orang ni, macam la MEREKA tu dengar??? wakakkaka... 
penah sekali sampai aku bagi cadangan, ape kata kite pasang siren kat kete, ngan speaker sekali. asal ade je kete lalu wat onar depan kita,, baik kite JERKAH terus, maunye terkujat. mana taknya, kadang-kadang boleh je diorg wat muka tak bersalah je.... padahal terang terang mereka ni sangat sungguh tak sopan di jalan raya. tapi kalau nak sopan sangat pun susah jugak.. adehhhh... apa pun tak boleh la.

sebenarnya aku nak cakap setakat ini aku tak penah lagi kena saman. apa apa jenis saman la.. hahaha.. berhemah tak aku?? ( cehh.. padahal jarang sekali bawak kereta... hello.. sebelum kawen aku bawak motor kereta sendiri tau.. tak harapkan sesiapa pun.. wakakakkaak ) korang yang slalu kene saman tu, bawak-bawak la insaf yer... berhemah di jalan raya, ingatlah keluarga tercinta.. kekekkke




hurmm.. manusia mana nak sama dengan komputer kan?
psssttt.. ada makna di sebalik ayat aku tuh.. yang faham senyum je la...
yang tak faham??? senyum jugakkk.. peace...












kalau suka klik sekali.. kalau tak klik 2 kali;p

BuMi BeRgeLaP 2012 DuNiA NaK KiAmAt ??

Heboh dalam berita semalam katanya hari ni esok dan lusa bumi akan bergelap, yang membawa tanda tanda untuk kiamat. menurut seorang sahabat yang membaca akhbar semalam katanya ramai dari penduduk dunia kebanyakannya orang cina mendermakan hartanya untuk tujuan apa pun aku tak pasti, mungkin kerana untuk membuat pahala sebelum mati. hahahahhaha.. kalau yang muslim pula aku rasam mungkin mengingatkan hari ini penghulu segala hari. memang dalam Quran pun dah dinyatakan, Kiamat memang berlaku pada hari jumaat. jadi sedikit sebanyak mungkin menimbulkan kerisauan juga.

aku? aku baru je tahu, tapi kalau betul la berlaku, aku sendiri tak tahu apa yang harus aku lakukan. bila fikir balik, cukup ke amalan aku aku selama ini? gerun dan insaf bila terfikirkan perkara tersebut. namun apa yang pasti kiamat itu akan berlaku? bila? tiada siapa yang tahu. namun tanda-tanda kiamat kecil telah pun berlaku. semoga aku akan sentiasa ingat akan mati.

yang kelakar juga bukan calang-calang ramalan. NASA yang meramalkan. tapi menurut sahabat yang tahu lebih awal perkara ini katanya bangun pagi tadi cerah aje??? hehehehhe.. 
aku yang baru tahu ni tergelak juga la.. 
bukan tak percaya.. tapi.. entah la.. aku memang tak fikirkan sangat. 
tapi aku pasti yang kiamat itu memang pasti.
hurmmm...



kalau suka klik sekali.. kalau tak klik 2 kali;p

1ST SEGMEN: TAMBAH FOLLOWER BY CIK MIMEY











hahahha.. aku dah terjebak dengan mende ni. actually aku tak pandai sangat bab ni, tapi sejak aku jumpa cara terbaru nak tambah kenalan kat belog so aku dengan tak malunya follow ramai blogger yang ada untuk tambah pengetahuan dan kenalan baru. banyak yang aku dapat..

cik mimie ni jemput unutk join segmen dia. so aku dengan teruja juga teringin join sama.. hahahha.. belog yang kiut miut ni  ada lebih seribu follower, op kos la kalau aku join contest ni aku pun boleh dapat follower banyak macam dia jugak kan? di samping mendapat traffik.. hehehe itu yang dia tawarkan.. thankss cik mimi yang comel.. ahakss...

so kat ini aku nak tag semua budak kecik nih  nanti dia boleh tag yang lain.. kan kan kan kan???

okey.. siap... hehehhehe... 





kalau suka klik sekali.. kalau tak klik 2 kali;p

Nuffnang BaGi 4k UntuK TaHuN Nie?

hah!! baca habis dulu yer... jangan nak pandai-pandai mintak aku belanja itu ini. Nuffang tu bukan bagi kat aku. itu kat budak kecik nih . ade ke dia boleh post kat Blog dia tunjuk yang dia dapat 4k tahun ni? pas tu boleh pulak dia cakap tahun lepas lagi banyak, pas tu buleh lagi dia kata nak capai sampai 20k. walaahhhhh... aku jelessss giler dowh... tapi jeles yang baik.. wakakakka.. macam mana jeles yang baik??? hahahha aku mintak la tips lebih kat dia, supaya aku pun boleh dapat macam yang dia dapat tu. aku tahu, dia bukan menunjuk. tapi just nak bagi motivasi kat aku ataupun kawan-kawan yang masih belum merasa gaji nuffang. kekekek... ( sabar lieza sabo... )

korang bayangkan la, tahun ni dia dapat 4k, tahun lepas lebih lagi. wahhhhh bonus aku tahun ni pun baru 1/4 je dari apa yang dia dapat tuh.. maunye tak hangin sekejap aku.. hahahahha.. bukan hangin marah,, hangin nak berusaha lebih lagi la.. wakakakkaka.. apa apa pun target aku tahun depan aku nak jugak at least boleh beli S3 ker? tak pun cat rumah ker? hahahahha.. tinggi angan-angan.. maklumlah, nak bayar hutang belajar, aku tak tersambung-sambung lagi.. kekekekek.. isnyallah, moga diberikan kesempatan untuk aku nanti.

ni aku cedok doa dari belog budak kecik tu.. p lah lawat belog dia.. kasi dia capai target 20k tu.. wakakakaka



Allahumma Ya Rozak ! Wahai Allah Yang Maha Pemberi Rezeki, kurniakanlah aku  rezeki yang halal lagi bermanfaat yang sangat banyak umpama lebatnya hujan yang turun pada musim tengkujuh.




 ps: masih berangan angan nih, kalau lah aku yang dapat cek tuh.. memang senyum tak hengat la...








kalau suka klik sekali.. kalau tak klik 2 kali;p

DATUK RAJAGOPAL LETAK JAWATAN??????


Eksperimen by eksperimen....adakala menjadi....itulah cara DRG(Datuk Raja Gopal)

(saya kenal pemain saya)

Kekalahan skuad Negara menentang gajah putih (THAILAND) di perlawanan separuh akhir 
PIALA SUZUKI AFF CUP 2012 telah membangkitkan kemarahan banyak pihak...
terutama di kalangan peminat-peminat bolasepak tanah air...
Ramai yang menyalahkan DRG sendiri kerana terlalu byk mmbuat eksperimen yg akhirnya memakan diri sndri....beliau digesa utk meletak jawatan dan diganti dengan jurulatih lain utk membimbing skuad negara pada musim akan datang....

Tetapi.......walau ape pn yg korang ckp....beliau tidak akan meletak jawatan,malahan beliau akan teruskan membimbing skuad Negara sehingga kontraknya yg akan tamat pada penghujung tahun 2013..
`saya hanya fokus untuk menghadapi PIALA ASIA akan datang’(DRG)....

Dannnnnn utk pengetahuan korang...ranking MALAYSIA dlm bolasepak dunia dh naik...dari tangga 163 kepada 158....ok la tu kan?? Ad jgk peningkatan wlaupn DRG ckp ranking xpenting...

**Recap balik utk entry sblm ni....
haaaaaa....ni mungkin punca tindakan referee tersebut semasa MALAYSIA vs THAILAND...
klik je link ni(take a revenge)
    hahahahaha ....^_^


kalau suka klik sekali.. kalau tak klik 2 kali;p

LEE MIN HU @ LEE MIN HO???PUNCA MALAYSIA KECUNDANG?????


Wakakakaaka....korang mesti keliru & tertanya-tanya dgn tajuk kt atas ni...

Fuhhhh!!!mungkin dh agak terlewat utk post pasl ni..tp kehangatannye masih terase lg..nk tnye dulu,korang 

kenal  tak siapa ni???

Most wanted man in  MALAYSIA.....kontroversi hebatttt punye....hahahaha...

Haaaaa yg ni???Rasenye xpayah nk diperkenalkan lg kot....ye dak???hehehehehe

He’s sooooooo cuteeeeeeee!!!!!!!^_^


dh nk kebetulan jgk name pengadil korea tu LEE MIN HU dekat same dengan 
pelakon KOREA pujaan ramai >>LEE MIN HO.....
eh2x kembali ke tajuk sebenar...kalau duk cter pasl pelakon ni mmg xabisnye...

Ramai penyokong bolasepak negara mengatakan LEE MIN HU lah punca
 HARIMAU MALAYA tumpas pada malam tu.....
hadoiiii mne tak nye,yang sepatutnye diperhatikan dia ambik mudah je,tapi yang tak 
berape nak penting tu jgk la die nak amik `port ‘ sangat..

Huh!!! Komen aku pasal game mse tu THAILAND mmg layak ke final pn..dengan corak permainan yg kemas,sukar utk pemain2x MALAYSIA untuk menghalang mereka dari mara ke pintu gol..ditambah dengan insiden pengadil yg berat sebelah telah menghancurkan harapan mereka utk pertahankan 
piala  SUZUKI AFF yg telah dimenangi mereka pada tahun 2010...
ni lah salah sorg player yg sangat digeruni...dengan mudah dia dapat memboloskan diri utk meraih kemenangan utk pasukannya....

(TEERASIL DANGDA)striker

Ini lah insiden yg berlaku dimana,pemain MALAYSIA iaitu FADHLISAS(defender)telah dilayangkan kad kuning kedua seterusnya diarahkan utk keluar padang...ni link insiden yg berlaku..
korang blh tgk sndri ape yg jadi...

http://youtu.be/jW_meQJGRJQ (sumber dari youtube)

*p/s: ade yang ckp,bile jd mcm ni nk boikot...xnk tgk dah cter korea.....elehhhhhhh mampu ke korang????wakakakakaaka....
kalau suka klik sekali.. kalau tak klik 2 kali;p

MatYo BerSiLaT | Wakakkaka

Memang lah sangat menyakitkan hati apabila semalam baru da bunga bunga nak minat bola, tapi bila dapat pula pengadil yang tak berapa nak betul, walaupun aku peminat tegar KPOP tapi tak de la sampai semua tindakan dibenarkan saja. hampeh tetap hampeh, memang bengang la.. walaupun aku tak tengok bola mana, tapi jeritan dan selang seli beberapa makian halus oleh budak2 kat rumah buat konsentrasi aku baca novel memang la terencat sekejap.

hahahha,, dalam marah marah tu boleh pulak si mat yo tu bersilat atas padang bila di tackle keras pihak lawan, manakan tidak, 3 lawan satu beb, hahahahha.. tergelak sakan si pengulas haji hasbullah awang. aku pun gelak sakan sama la, tapi adik aku dah tahap bengang melampau, pelik, minat bola sampai macam gitu sekali, nasib la bakal suami pun minat bola, kalau tidak haru la kau melopong sorang, macam incek hubby aku, tapi sekarang macam dah boleh masuk skit dah, so, incek hubby... nanti i teman u tengok bola keyh?? wakakakak

kalau korang tak tengok sila cari kat Youtube sekarang memang hangat la, wakakakka.. pape pun tahniah untuk thailand, apa yang aku tengok diaorang memang nampak sangat kuat, lari lebih laju, pasal skil aku tk tau nak cakap sebab aku bukan minat bola, tapi yang mengecewakan masa masih ada 10 minit terakhir, pemain kita memang tampak macam dah tak semangat dah.. huhuhuhu,, cuba lagi yer huhuhuhu... takdapatlacutiumumlagi.. wakakakkakaka



ni la MatYo, No 9.








kalau suka klik sekali.. kalau tak klik 2 kali;p

HaRiMaU MaLaYa dapat layanan buruk dari ThAiLaNd

hadoiiii... bola bola bola... malam ni sempena AFF SUZUKI CUP, perlawanan timbal balik antara pasukan negara dengan Thailand akan berlangsung. hurmmm.. aku bukan tak minat bola, pernah juga minat bola, tapi minat pun sebab pemain yang kacak bergaya saja. wakakkakaa ( incek hubby jangan mare yer u tau i kan??? hak hak hak )

kalau nak cerita pasal bola aku memang tak tahu, kalau time incek hubby tengok bola aku baca buku, tak pun layan upin ipin dengan anak aku. tapi pagi tadi masa duk tgh shelving, tiba tiba ternampak lak caption pasukan negara di layan buruk oleh Thailand?. entah mengapa tertarik pulak rasa hati nak membaca, anginkuskusagaknya. wakakkaka tapi tak pe, at least ada idea nak tulis apa, kan kan kan?

So, malam ni malam penentunya, aku tak reti la nak review pasal bola nih, apa yang aku tahu malam ni budak2 kat rumah tu mesti konker habis remote tv, so aku bekal je la Novel baru untuk di layan, maklumlah, aku memang tak reti nak fokus pada bola nih, sory to say tak de lagi pemain malaysia yang berjaya menambat hati untuk aku melekat je kat depan tv time bola berlangsung.. wakkakakaka.. last giler pemain bola masa piala dunia 2010 ker? yang pemain korea tuh,, ape ntah namanya, yang last sekali kahwin dengan model tu, lepas tu memang dah tak minat mane dah,, hahahhaha gilegedikwaktuitu.. kekekekekek

hurmmm pah sudoh tak dapat cari nama pemain korea ni, pak cik gogle pun dapat tolong. sebab aku memang lupa apa nama dia. pape pun malam ni opkos la aku harap pasukan negara kita mampu mengulangi sejarah yang lalu untuk menjadi juara, sapa tak bangga. tapi harapnya malam ni diorg bersungguh-sungguh la main yer... hihihi. aku tak pandai pasal bola, tapi kalau nak kutuk skit2 cara main tu boleh la, tapi memang kene gelak ngan encik hubby je.. teringat waktu dulu, dia gelak sakan bila aku sebut orang tu main kat pasukan ini. memang giler kene gelak la,,, sebab tak tahu pasal bola tapi nak cakap pasal bola, so lepas tu aku diam je.. sebab aku memang tak tahu dan tak reti pasal bola, dari kene gelak, baik aku diam.

hurmmm perempuan dengan bola? boleh masuk ker? boleh kot? 


 gambar ni aku amik ngan pak cik gogle, 
sebenarnya baru baru nak terminat kat wan zack haikal, sebab hari tu tgk skil dia masa lawan ngan indonesia,,, tapi tak tgk muka. so aku tak sure sangat mana satukah dia.. hahahah
terukpunyapeminat.





kalau suka klik sekali.. kalau tak klik 2 kali;p

JuMLaH BLogGeR KaT DuNiA

Agak agak korang berapa jumlah mereka yang bergelar blogger kat dunia ni? siapa tahu jawapannya? sila angguk kepala sambil buat muka bangga, serius aku memang tak tahu berapa jumlah blogger, entah kenapa tiba tiba soalan itu terpacul dari mulut aku ni setelah 'jalan jalan di belog entah siapa siapa. Seronok sangat baca cerita cerita mereka. tiba tiba soalan aku tadi membuatkan aku penasaran jadinya.

aku dah tanya pak cik gogle, dia pun tak bagi jawapan sepenuhnya. tak dapat angka yang tepat. lebih tepat lagi mungkin dia pun tak tahu kot? wakakkakaka..

kenapa la kita suke sangat memikirkan soalan yang tak kan di tanya di akhirat pun nanti. hahahha.. tapi betul aku penasaran banget, korang tak nak tahu ker? tak kan la tak nak tahu. sape yang tak nak tahu tu memang dia hipokrit la.. hahahah.. baik korang angguk kepala tanda korang pun nak tahu apa yang aku nak tahu..

dah dah dah.. melalut sangat di petang yang tak de kerja ni,
tak de kerja ker? padahal ko tu yang tengah malas.. hahahha
ketuk kepala sendiri.

apa apa pun, aku tinggalkan teka teki kat sini,

berapa jumlah blogger yang ada kat dunia ni??
siapa dapat bagi jawapan yang tepat nanti aku bagi pakej penginapan paling selesa untuk dia.


ada brann????
wakkakakakakak...









kalau suka klik sekali.. kalau tak klik 2 kali;p

Download Video Adam dan Hawa | testing testing keyword

jom donload cerita adam dan hawa. aku tau ramai yang suke gile cerita ni. jom donwload kat sini..

PEREKA CERITA


 ost dia pun best best jugak..
donwload kat SINI 



kalau suka klik sekali.. kalau tak klik 2 kali;p

LiSa SuRiHaNi vs DiAn { Istanbul Aku Datang }

 


woaaa,, semalam tengok citer nih, memang dah agak terlambat jugak la, orang lain dah heboh citer, tapi aku baru je tengok semalam.







overall citer dia memang ok la, sweet, romantik komedi gitu, kalau tengok kat panggung sure gelak habis la, tak pun senyum senyam sorang-sorang, wakakakak... cerita dia memang tipikal novel melayu lain, boleh dikatakan menarik juga lah, kalau nak dibandingkan dengan ombak rindu.. opss.. sory,, aku memang minat giler novel ombak rindu, tapi aku anti giler dengan filem dia, kenapa?? malas nak cerita.

hurmmm Lisa sebagai Dian, overal memang okey, cute, manis, blurr, bodoh-bodoh skit, memang agak sesuai, dengan watak, dengar cerita watak ni asalnya ditawar pada FAZURA yang cantik manis tu, tapi dia ada sebab tersendiri untuk tolak, yang pada aku memang patut dia tolak, kalau la dia yang pegang watak dian ni mungkin tak jadi la Dian, pada aku Dian ni lebih kepada blurr, bodoh-bodoh dan Cute, kalau Fazura yang jadi Dian, macam tak kena.. korang faham tak maksud aku? Fazura tu cantik, slim, nampak terlalu bijak, so memang tak sesuai. congrats to lisa la. hihihih...

pape pun baik korang tengok sendiri, ini review aku, so pendapat aku la kan, kalau pendapat korang macam mana? cerita la sikit, nanti link kan kat sini, boleh kita tukar pendapat. sebelum ni pun aku ada baca gak riview dari kawan kawan yang dah tengok awal-awal lagi, so korang boleh la lawat blog diorang pula.. 

ni linknya KLIK je : Sara Suhaimi 
                               cik Hajar Jaja


 serius, lisa n Beto memang serasi 


 see?? comel kan lisa

 
tengok Fazura pulak, cantikk kan??


pssst: gambar gambar cantik ni semua ihsan pak cik Gugle jugak... 


kalau suka klik sekali.. kalau tak klik 2 kali;p

Macam mana nak tarik Trafik yang banyak ke blog kita?

aku ulang balik soalan korang tu.

Macam mana nak tarik Trafik yang banyak ke blog kita?

aku ada tipsnya kalau korang nak?

bukan senang kalau nak tarik trafik yang banyak ke blog kita ni,

kena banyak rajin la, bukan rajin sikit, kene banyak - banyak rajin,

rajin buat apa? rajin mencari bahan untuk di post kat blog la,

rajin kemas kini blog korang,

past tu rajin -rajin la singgah kat blog kawan kawan, dan jangan lupa tinggalkan link korang suh diorg visit balik blog korang. kalau korang rajin diorg pun mesti rajin jugak, 

jangan malas, rajin rajin kan diri.

yang penting Rajin.

~~~

~~~

~

~

apa lagi yang korang scroll ni,, x de dah.. TIPS dia RAJIN je,, 
so RAjin rajin kan la diri anda semua..


SELAMAT BERBLOG SEMUA....


entritakbolehtahangelak
wakakakkakaka





kalau suka klik sekali.. kalau tak klik 2 kali;p

MuSiM RaJa BuAh - DuRiAn

owhhh,, sana sini tepi jalan, pasar malam pasar pagi pasar petang, compom mata duk jamu buah Durian kan? jangan tipu keyh... sekarang ni memang musim doyan pun, so kat mana mana kita pergi mesti ade raja buah ni. akui jela,, suka ke tak suka nak buat macam mana.. lagipun sekarang ni duyan boleh dikatakan sepanjang tahun ada.. cuma beza dia kalau time musimnya kompom la melambak kan.. tapi kalau bukan musim setakat dekat pasar pasar malam je la. hurmmm.. 

aku. opkos la giler durian, sama macam encik hubby,, memang geng dari zaman sebelum kawen lagi,, hantu doyan, kalau tiba je musim sanggup la jalan2 kat tepi by pass sane semata mata nak cari durian fresh,, tak main la yang bese bese nih kan?? hahahah ( belagaksungguhmentangmentangpenahadakebundoyan ) tapi malangnya anak bujangku ini anti durian la plop... mati mati x nak dekat dengan raja buah ni, bau saja pun membuatkan dia hampir termuntah... akutakpahambetul budak nih, ibu n ayah memang giler durian, boleh dapat anak??? takut durian??? wakakkkakaaa... tapi apa boleh buat terima sajalah. kot besar nanti jadi hantu durian macam kami,, haru jugak kene berebut nanti, dah la sekarang ni asik berebut dengan encik hubby.. keh keh keh,, 

ada satu yang menarik dan terbaru musim durian tahun ni? ape tu? DURIAN CREPE, aku sebut doyan krepe.. hahahah gelak sakan budak yang jual mende ni masa aku sebut gitu, ye lah.. mende ye baru so opkos orang tau ape yang aku sebut tu walaupun salah.. kan??? tak pela.. ape ape pun memang agak sedap la mende ni, dah penggemar durian mesti la cakap sedap kan? cuba bagi kat orang yang tak suke durian.. tak kan la dia nak cakap sedap plak kan? hurmmm.. tapi kalau tak minat durian boleh je pilih perisa lain,, ada nangka, manggo, strawbery menarik jugak la. cuma aku rasa makanan ni agak mahal, so better belajar buat sendiri. kat bawah ni aku post macam mananak buat DURIAN CREPE nih, jangan terkejut pulak,, bukan aku yang buat, aku pinjam darik blog orang lain.. 




ni la ghopenye.. DURIAN CREPE

saje je post kot ade yang tahu macam mana ghopenye raja buah ni.





pstt.. semua gambar ni ihsan pak cik gogle tau?




kalau suka klik sekali.. kalau tak klik 2 kali;p

Sepetang bersama Chef Norzailina Nordin

wakakakka,,, jangan tak tahu, hari tu kan dah ade entri pasal ni kan? so ini merupakan sambungannya lah. korang mesti la nak tau cerita sebenar kan kan kan? peminat Norzailina Nordin mesti suke nih.. hhehehehe... sape tak kenal sila tanya pak cik google skarang! jangan malas yer, tak jadi rakyat malaysia yang cemerlang gemilang terbilang nanti.. wakakakakka...

okeh, RALAT memang larat la... dari awal aku jemput beliau, sampai akhir aku bersama beliau, tapi satu keping gambar pun x aku hambik bersama dengan beliau.. tak ke sengallll tuh,, gambar orang lain aku sibuk jugak p snap.. gambar aku sendri sampai tak sempat snap??? grrrrr.... geram kat siri sendiri... 
Alhamdulillah, sesi berjalan dengan lancar la kot? ( well... aku rasa la.. ) sebenarnya bergantung kepada penonton yang datang la,, berjaya ke idok sesi yang aku buat tu, tapi rata rata aku tgk memang mereka seronok jugak la.. especially cik farahana chan kite tu. dapat hamper,, bukan satu, dua, tapi tigaaaa,, memang menang besar. ( tak de pulak jumpe gambar beliau bersama hamper hampernya.. )

kalau nak ikutkan chef Norzailina ni memang peramah orangnya, manis, dan baik sangat.. aku suke.. hehehe.. opkos la suke, dapat banyak tips dari dia, yang penting target aku yang satu tu aku nak capai jugak, tak kira macam mana dan apa pun halangan yang menjelma, usaha tetap usaha, semangat dah ada, tips dah ada, masa pun cilok cilok ada, apa lagi nak??? aja-aja fighting!!! hehehehe



macam ni je yang sempat.. huhuhu


hihih,, nampak muda tau.


kalau suka klik sekali.. kalau tak klik 2 kali;p

BiAr GaMbAr BeRbiCaRa












kalau suka klik sekali.. kalau tak klik 2 kali;p

DaeBakK!!! sesi bersama Norzailina Nordin

Daebakkk daebakk!!! naik sesak nafas jugak ni nak handle satu sesi temu bual kat ofis sempena hari bertemu pelanggan di tempat kerja aku ni. mau ye idak.. tiba tiba pulak kene sesi bual bicara bersama novelis dan chef terkenal Norzailina Nordin .. wahhh.. sape tak kenal memang bukan rakyat mesia yang cemerlang terbilang gemilang la.. wakakkakaka..  asalnya aku ingat aku just jadi Mc untuk acara tu je,, alih2 nak suh buat sesi temu bual jugak,, nasib la santai-santai saja,, kecut perut jugak ni, dah lama sangat tinggal bab bab enterprem nih.. last sekali waktu sekolah menengah dulu la.. waktu zaman tu setakat nak jadi mc majlis2 sekolah tu memang dah biasa kene kat aku, tapi kali ni haihssss bedebo dia lain macam.. mungkin sebab aku peminat beliau kot? maklumlah.. cita cita tak rasmi aku memang nak jadi penulis pun. ye la.. semua mende aku minat,, semua mende aku nak cuba buat, tapi bila ingat balik ape cikgu aku cakap dulu,, aku kene fokus lebih pada apa yang aku buat sekarang je la,, jangan nak mandai jadi macam cikgu dalam master chef tu plak.. memang la boleh buat banyak mende dalam satu masa, tapi nanti tak kan ada satu benda pun yang WOW! yang aku akan hasilkan nanti. '' so better awak fokus apa yang 'patut' awak buat saja sahliza oi.. '' macam tu la pesanan cikgu aku tu. sinis jugak le ke batang hidung ni.. hahahahah..


Pape pun persediaan rapi sedang giat aku usahakan, hurmm, harapnya majlis nanti akan berjalan lancar la hendaknya, nak jumpa dengan beliau ni, bukan senang jugak, alang alang dah jumpa buleh la mintak tips, mana lah tau boleh jadi macam dia jugak, dapat keluarkan satu ke 10 Novel ke kira bagus dah tu.. berangan la kau lieza oiiii... sahliza o sahliza...   wakakakkakakaka...

pstttt... memikirkan aku yang jadi Mc/mederator untuk hari tu,, mana la tau kan? ade plak yang berkenan nak jadikan aku hos TV jalan jalan cari makan pulak?? ha ha ha ha.. sengal betul entri kali ni,, perasan lebih!!! wakakakakkaka encik hubby, u jangan gelak yer baca ni?? i tau pas tu u mesti ejek i nanti.. kan????













kalau suka klik sekali.. kalau tak klik 2 kali;p

Terima KaSiH NuFFnAnG

wakakkaka.. ha.. okey,, gembira memang la tak terkira kan.. boleh kata setiap minggu duk check akaun nuffnag tu,, saban minggu walaupun sedikit memang ada peningkatan amaunnya. memang serius suke la wehhhh. wahahahha.. nanti dah cukup banyak duit yang terkumpul, buleh la merealisasikan impian aku tu.. wakkaaka.. tau... berngan jauh je dulu. kalau setakat singgit dua je yang meningkat setiap minggu.. hujung tahun ni pun belum tentu aku dapat ape yang aku nak.. tapi tak kisah la.. janji ade jugak meningkat dari bertahun amaun yang same.. x naik naik, walau sesen... hahahahha... credit lebih buat   budak kecik teror IT yang banyak ajar aku..

pape pun aku tetap akan berusaha bersungguh sungguh untuk dapatkan juga apa yang aku nak dengan hanya menggunakan hujung jari.. cewah.. macam hebat je bunyi nak buat macam macam dengan hanya hujung jari.. memangtaksedardiri.. wakakakakka..

okeh..nak sambungkeje..wait for next entri, yang pasti BE aku akan naik lagi.. lalalallalal~~~ insyallah,, aminnnn 

pssst.... agak agak korang la.. bape la Ben Ashaari dapat eh??? wooooo... aku dapat bayangkan... heheheheheh
kalau suka klik sekali.. kalau tak klik 2 kali;p

UbAt SaKiT KePaLa || PetUa




Sekarang aku memeang ( memang ) tengah sakit kepala, main tai p je nih, lantak la korang paham ke tak, xde backspace atau delete dah... main taip je terus.. otak tak fikr mane dah masa taip nih. mata terpat je ke skrin komputer. huhhuhuh,, 


Ubat sakit kepalanya seperti yang aku link kan je kat sini... korang klik la baaca sendri,, aku dah sakit kepala sangat dah ni.. 

seronok gak sakit kepala tulis tulisan macam ni.. carca merna ( merba ) jadinya.. tnpa ( tanpa ) backspase ataupun delete.. tgk ssejauh mana taipan kita betul ke takkk.. hahahahhahaah hilang jugak sket sakit kepala mereng nih.. wakakkakaka...

Petua : hilangkan sakit kepala tanpa ubat kalau suka klik sekali.. kalau tak klik 2 kali;p

HloVaTe || LaGi DaN LaGi

TUNAS dah habis minggu lepas memperuntukkan masa selama lebih kurang 4 jam lebih.

aA+bB baru je habis kelmarin, memakan masa lebih kurang 6 jam.

Contengan Jalanan baru je habis semalam, tak sampai 4 jam dah habis baca,, sebab banyak skip.. wakakakkaka..

Next? heheheheh pilih dipilih je la... hihihih



pesanan penaja : MEMBACA JAMBATAN ILMU









kalau suka klik sekali.. kalau tak klik 2 kali;p

AwAL MuHaRRaM | SaLaM MaaL HiJRaH



 ~ Tahun Baru


 ~ semangat baru



 ~ fikiran terbaru


 ~  hajat baru

 ~  photography

 ~ adik nak kawen

 ~ novel baru

 ~ cerita baru

 ~ gadget baru?

 ~ ????












kalau suka klik sekali.. kalau tak klik 2 kali;p

CoNtEnGaN JaLaNaN HloVate



Contengan pengalaman perjalanan mencari Tuhan

contengan perjalanan 
yang dituliskan tanpa perancangan
untuk kenangan masa depan

ada senyuman 
dan ada rasa bosan
itu namanya KEHIDUPAN.


baru je habis baca buku ni, walaupun tak betul betul habis sebenarnya, sebab? untuk pertama kalinya aku merasa sedikit tertekan membaca novel tulisan hlovate kali, seperti biasa aku memang jenis yang tidak suka berfikir apabila melibatkan sesi hiburan yang aku buat, apa yang aku baca dan apa yang aku tonton semasa aku berliburan perlu la dalam bentuk komedi yang membuatkan aku ketawa tak ingat dunia realiti. cukuplah memerah otak untuk bekerja dan menjalani kehidupan semasa. bunyi macam tak pijak di bumi yang nyata, tapi itu saja cara yang aku ada untuk mengawal/menghilangkan stress yang ada. buat masa ni memang sangat berkesan. boleh dikatakan seimbang la. 

TAPI, kalau untuk dijadikan bahan bacaan ilmiah atau bahan bacaan serius buku ni sangat sesuai sekali, entah bila aku nak jadikan bahan bacaan serius ntah... suratkhabaranharian pun  dah lame tak belek, kalau belek pun muka depan muka teka silang kata dan muka belakang aje. wakakakakkaka..

hurmmm.. paling terkesan bila membaca bait bait yang ditulis,, masa tidak menunggu manusia,

well, pada siapa siapa yang mencari kelaianan, sekali sekala ingin berubah angin mencari sesuatu yang baru dalam bacaan korang, bacalah buku ni, mungkin akan memberi sesuatu buat korang, aku tak kata buku ni tak bagus, tapi dalam konteks aku baca novel untuk berhibur dan lari dari kenyataan dunia yang kadang kaya menyakitkan perasaan, buku ni reality manusia yang mencari sesuatu ke arah yang lebih baik, Hlovate memang sangat bijak mengolah tulisan beliau, mungkin ini merupakan percubaan pertama tanpa cerita cinta yang membuai buai perasaan, tanpa tindakan spontan hero dan heroen yang membuatkan kita tak kering gusi dengan telatah diorang. semoga hasrat penulis menerbitkan novel ini tercapai. dalam masa yang sama semuanya yang di tulis membuatkan aku lebih sedar akan perjalanan hidup yang aku lalaui sekarang. BACALAH, ia akan sedikit sebanyak membantu merea yang sedang mencari.












kalau suka klik sekali.. kalau tak klik 2 kali;p

MaSJiD KRiStaL


 

Masjid yang terletak dalam kawasan pelancongan Taman Tamadun Islam di Pulau Wan Man, Terengganu. telah siap di bina sejak dari 2006-2008. dibuka kepada orang awam pada febuari 2008. sejak di buka aku telah mengunjungi ke sini sebanyak 3 kali. dan untuk kali ke tiga ini rasa sedikit mengada la sebab dapatlah kire buat outim tak sengaja, maklumlah dalam proses pembelajaran fotografi.

sedikit maklumat yang di copy dari wikipedia bahasa melayu untuk makluman kepada korang yang mungkin nak tahu.

Masjid ini dibina daripada kaca dan keluli, masjid pintar pertama di Malaysia dan mempunyai keluasan 2,146 meter persegi. Masjid ini boleh memuatkan 700 jemaah pada satu-satu masa dan dilengkapi dengan prasarana teknologi maklumat dan liputan WiFi yang membolehkan pengunjung menggunakan kemudahan akses internet bagi membaca al-Quran elektronik. walaupun berkeluasan 2,146.12 m² dan boleh menampung lebih kurang 700 jemaah, namun sayangya dikatakan masjid ini tidak digunakan secara '' oficial '', hanya untuk visit sahaja. sigh..







kalau suka klik sekali.. kalau tak klik 2 kali;p

Gliteriti | yes yes yes!!!!!

hahahahhahaha,,, gelak sakan aku hari ini.. akhirnya, setelah bertahun aku berbelog tapi baru hari ini aku dengan jayanya berjaya meningkatkan BE aku setelah menjadi ahli '' gliteriti ''. thanks to cik asiah nanti aku tag belog dia kat sini.. sbb terlampau excited sangat menulis sampaikan dah tak tengok kiri kanan dah.. hahahah

syukur BE dah naik.. wahhhh pas ni harap2 makin naik dan naik.. lalalalla~~~~ moga boleh dapat macam cik asiah tu dapat.. wahahahha seronok seronok seronok.. wakakakakak.. seronok lah.. tak tahu nak gambar macam mane.. tp memang seronok lah.. bape banyak punye seronok la.. tak pe la.. nanti aku sambung lagi.. next entri deh.. entri hari ni pasal gliteriti semata mata.. setelah betahun-tahun. tada~~~~ wakakakakka..
kalau suka klik sekali.. kalau tak klik 2 kali;p

MaKaN DuiT NuFFnAnG RiBu2 PuNya PaSaL

naaa....

Memang dah lame sangat la menyepi tanpa berita kan. sebuk sangat, bukan sibuk dengan kerja pun, tapi sebuk mengkhatam cerita korea, ape ke jadahnya khatam citer tu ntah. tapi entah mengapa memang ia membantu menghilangkan stress dikala perlu. kalau tak strees pun aku memang tengok je.

as always, pemula bicara memang tak de kene mengena dengan tajuk di atas. well. sepanjang bertapa ni banyak mende jugak la berlaku. nanti aku akan post selow selow yer,, sebab apa mood kerajinan tu meluap luap tak hengat? sebab tajuk kat atas tu la..

ada kawan blogger ni dia cakap dia baru je berblog tp dah makan banyak ribu duit nuffnang tu, sedangkan aku yang sudah mula berbelog ni sejak 2010 lagi.. ape yang aku dapat? of course la kepuasan dalam menulis, tapi bukan ke kalau dapat duit unutk shopping ke bercuti ke kan lebih berbaloi baloi? tapi.... nothing sehhh... setakat 9.10 tak gerak-gerak berbulan n bertahun lamanya.. apa ke hal? sakit hati jugak dengar orang baru pun dah berpuluh puluh amountnya.. tercabar akak nih.. wakakakkakaka..

so, pas ni banyak la entri yang akan keluar, itu pun kalau mood malas tak merasuk la. well sebelum sebelum ni pun, dah banyak kali post nak post itu la ini la, tapi??? haremmm.. bukan sebab frust tak dapat earnings? tapi sebab utamanya MALAS!!!! semua mende MALAS!!!! entah apa nak jadi la lieza oiiii.. nasib baik kat rumah tak MALAS.. kan encik hubby kan? i tau u pembaca setia blog i kan?? mesti u pun bosan kan kan kan?  i dah delete pasal gosip2 tu. tak mau la jadi penyebar gosip secara tak langsung, so u pun jangan la nak baca2 gosip2 artis yang entah pape tu, tapi kalau nak baca jugak,, bukan dari blog i okey???

banyak la pulak nak cakap, naik seh la ni?? wakkakakakakakka

tunggu next entri nanti yer? banyak nih boleh jadi bahan cerita nih.. allalalalala~~~~ earnings o earnings... 



psssttt... impiannya dapat pergi melancong kalau dapat ernings yang banyak.. 



kalau suka klik sekali.. kalau tak klik 2 kali;p

10 TeRaKhiR RaMaDhaN

hurmmm.. kan dah cakap.. satu entri dekat pose.. satu entri dekat nak raya.. kan?? betullll ape aku tulis pada entri yang lepas... nanti.. pas raya nanti la pulak entri baru menjelma, kan kan kan?? ape pun sape ade kisah kan? well?? aku nak jugak cerita. al maklumlah.. tahun ni tahun pertama beraya di rumah sendiri, walaupun malam raya beraya di rumah ma n abah aku tanpa berebebut n bercakaran dengan incek hubby. sebab dia yang cakap suh balik sane, sebab tahun lepas dah balik sinun?? wakakkakaka.. adil, adil adil, tak payah aku taya pun.. dia cakap siang siang lagi. ni yang buat aku bertambah le sayunkkkkk je kat dia.. ahaksss
( tergediks kejap ) 

berbalik pada persiapan raya, tahun ni memang nak buat umah terbuka kat umah aku. dah dekat setahun kot menetap di situ, tak de la besar besaran, terbuka untuk semua yang sudi beraya kat umah kami, makan la apa yang ada,  tiada menu istimewa, hanya menu biasa di hari raya. opkos la kuih raya ada.. lalalallal~~~~

hurmmm tahun ni sedih juga,, harapan masa ramadhan bermula semoga ramadhan kali ini lebih baik dari ramdhan yang lalu, tahun ni masih lagi tak dapat nak menunaikan jemaah terawih beramai-ramai sepenuhnya. shaakir kecik lagi, kalau la dia boleh tgk je orang solat boleh la aku angkut ke masjid, tapi setakat hari ni, buat ye dia g geletek tuk imam.. memang haru '' glekek '' tuk imam tu suke macam ayah dia kene baru baru ni... hahahahhaha  ape pun aku syukur sebab kalau sebelum ni dia memang akan duk depan orang solat tapi makin lama dia makin faham bahasa, bila ibu atau ayah sola dia duk sebelah.. sekali sekala ada la lalu lalang depan muka.. at least dia tahu kalau lepas solat nanti mesti dia akan kena marah ngan ibu.

kalau ikut persiapan memang banyak yang tak siap.. tapi kami bersiap apa yang termampu saja, mana yang x sempat tu insyallah raya haji ni kalau ade rezeki lebih mungkin lengkap la seadanya, sekarang pun dah bersyukur apa yang penting semua dah ada. harap-harap tahun demi tahun dapatlah aku memenuhkan rumah aku dengan wishlist yang ade,, aku malas la nak list kat sini, kang pengsan lak encik hubby tu bace,, wakakakkaka biarlah dulu.. no money no talk.. dak gitu??

harap -harap dengan baki kurang dari 6 hari yang ada sebelum hari raya ni aku dapatlah menunaikan ibadah yang datang sekali setahun ni dengan lebih baik lagi. nanti dah raya lepas tu nak kene ganti puasa lagi, tak mau dah bayar fidyah lagi, bukan tak nak bersedekah, tapi kalau boleh tak nak dah buat kerja last minit,
heheheh..

pape pun aku nak ucapkan selamat hari raya dulu la deh buat semua yang masih sudi membaca belog aku nih. ini bukan contengan biasa.. ini contengan isi hati.. ( cewahhhh macam penulis novel jekkkk ) wakakakakakakakka..
kalau suka klik sekali.. kalau tak klik 2 kali;p

LaGi MeNaRiK Di SiNi

Related Posts with Thumbnails