Xxpresi diri anda

TaBuNg

FoLLoW Me I WiLL FoLLoW U

DaeBakK!!! sesi bersama Norzailina Nordin

Daebakkk daebakk!!! naik sesak nafas jugak ni nak handle satu sesi temu bual kat ofis sempena hari bertemu pelanggan di tempat kerja aku ni. mau ye idak.. tiba tiba pulak kene sesi bual bicara bersama novelis dan chef terkenal Norzailina Nordin .. wahhh.. sape tak kenal memang bukan rakyat mesia yang cemerlang terbilang gemilang la.. wakakkakaka..  asalnya aku ingat aku just jadi Mc untuk acara tu je,, alih2 nak suh buat sesi temu bual jugak,, nasib la santai-santai saja,, kecut perut jugak ni, dah lama sangat tinggal bab bab enterprem nih.. last sekali waktu sekolah menengah dulu la.. waktu zaman tu setakat nak jadi mc majlis2 sekolah tu memang dah biasa kene kat aku, tapi kali ni haihssss bedebo dia lain macam.. mungkin sebab aku peminat beliau kot? maklumlah.. cita cita tak rasmi aku memang nak jadi penulis pun. ye la.. semua mende aku minat,, semua mende aku nak cuba buat, tapi bila ingat balik ape cikgu aku cakap dulu,, aku kene fokus lebih pada apa yang aku buat sekarang je la,, jangan nak mandai jadi macam cikgu dalam master chef tu plak.. memang la boleh buat banyak mende dalam satu masa, tapi nanti tak kan ada satu benda pun yang WOW! yang aku akan hasilkan nanti. '' so better awak fokus apa yang 'patut' awak buat saja sahliza oi.. '' macam tu la pesanan cikgu aku tu. sinis jugak le ke batang hidung ni.. hahahahah..


Pape pun persediaan rapi sedang giat aku usahakan, hurmm, harapnya majlis nanti akan berjalan lancar la hendaknya, nak jumpa dengan beliau ni, bukan senang jugak, alang alang dah jumpa buleh la mintak tips, mana lah tau boleh jadi macam dia jugak, dapat keluarkan satu ke 10 Novel ke kira bagus dah tu.. berangan la kau lieza oiiii... sahliza o sahliza...   wakakakkakakaka...

pstttt... memikirkan aku yang jadi Mc/mederator untuk hari tu,, mana la tau kan? ade plak yang berkenan nak jadikan aku hos TV jalan jalan cari makan pulak?? ha ha ha ha.. sengal betul entri kali ni,, perasan lebih!!! wakakakakkaka encik hubby, u jangan gelak yer baca ni?? i tau pas tu u mesti ejek i nanti.. kan????













kalau suka klik sekali.. kalau tak klik 2 kali;p

Terima KaSiH NuFFnAnG

wakakkaka.. ha.. okey,, gembira memang la tak terkira kan.. boleh kata setiap minggu duk check akaun nuffnag tu,, saban minggu walaupun sedikit memang ada peningkatan amaunnya. memang serius suke la wehhhh. wahahahha.. nanti dah cukup banyak duit yang terkumpul, buleh la merealisasikan impian aku tu.. wakkaaka.. tau... berngan jauh je dulu. kalau setakat singgit dua je yang meningkat setiap minggu.. hujung tahun ni pun belum tentu aku dapat ape yang aku nak.. tapi tak kisah la.. janji ade jugak meningkat dari bertahun amaun yang same.. x naik naik, walau sesen... hahahahha... credit lebih buat   budak kecik teror IT yang banyak ajar aku..

pape pun aku tetap akan berusaha bersungguh sungguh untuk dapatkan juga apa yang aku nak dengan hanya menggunakan hujung jari.. cewah.. macam hebat je bunyi nak buat macam macam dengan hanya hujung jari.. memangtaksedardiri.. wakakakakka..

okeh..nak sambungkeje..wait for next entri, yang pasti BE aku akan naik lagi.. lalalallalal~~~ insyallah,, aminnnn 

pssst.... agak agak korang la.. bape la Ben Ashaari dapat eh??? wooooo... aku dapat bayangkan... heheheheheh
kalau suka klik sekali.. kalau tak klik 2 kali;p

UbAt SaKiT KePaLa || PetUa




Sekarang aku memeang ( memang ) tengah sakit kepala, main tai p je nih, lantak la korang paham ke tak, xde backspace atau delete dah... main taip je terus.. otak tak fikr mane dah masa taip nih. mata terpat je ke skrin komputer. huhhuhuh,, 


Ubat sakit kepalanya seperti yang aku link kan je kat sini... korang klik la baaca sendri,, aku dah sakit kepala sangat dah ni.. 

seronok gak sakit kepala tulis tulisan macam ni.. carca merna ( merba ) jadinya.. tnpa ( tanpa ) backspase ataupun delete.. tgk ssejauh mana taipan kita betul ke takkk.. hahahahhahaah hilang jugak sket sakit kepala mereng nih.. wakakkakaka...

Petua : hilangkan sakit kepala tanpa ubat kalau suka klik sekali.. kalau tak klik 2 kali;p

HloVaTe || LaGi DaN LaGi

TUNAS dah habis minggu lepas memperuntukkan masa selama lebih kurang 4 jam lebih.

aA+bB baru je habis kelmarin, memakan masa lebih kurang 6 jam.

Contengan Jalanan baru je habis semalam, tak sampai 4 jam dah habis baca,, sebab banyak skip.. wakakakkaka..

Next? heheheheh pilih dipilih je la... hihihih



pesanan penaja : MEMBACA JAMBATAN ILMU









kalau suka klik sekali.. kalau tak klik 2 kali;p

AwAL MuHaRRaM | SaLaM MaaL HiJRaH



 ~ Tahun Baru


 ~ semangat baru



 ~ fikiran terbaru


 ~  hajat baru

 ~  photography

 ~ adik nak kawen

 ~ novel baru

 ~ cerita baru

 ~ gadget baru?

 ~ ????












kalau suka klik sekali.. kalau tak klik 2 kali;p

CoNtEnGaN JaLaNaN HloVate



Contengan pengalaman perjalanan mencari Tuhan

contengan perjalanan 
yang dituliskan tanpa perancangan
untuk kenangan masa depan

ada senyuman 
dan ada rasa bosan
itu namanya KEHIDUPAN.


baru je habis baca buku ni, walaupun tak betul betul habis sebenarnya, sebab? untuk pertama kalinya aku merasa sedikit tertekan membaca novel tulisan hlovate kali, seperti biasa aku memang jenis yang tidak suka berfikir apabila melibatkan sesi hiburan yang aku buat, apa yang aku baca dan apa yang aku tonton semasa aku berliburan perlu la dalam bentuk komedi yang membuatkan aku ketawa tak ingat dunia realiti. cukuplah memerah otak untuk bekerja dan menjalani kehidupan semasa. bunyi macam tak pijak di bumi yang nyata, tapi itu saja cara yang aku ada untuk mengawal/menghilangkan stress yang ada. buat masa ni memang sangat berkesan. boleh dikatakan seimbang la. 

TAPI, kalau untuk dijadikan bahan bacaan ilmiah atau bahan bacaan serius buku ni sangat sesuai sekali, entah bila aku nak jadikan bahan bacaan serius ntah... suratkhabaranharian pun  dah lame tak belek, kalau belek pun muka depan muka teka silang kata dan muka belakang aje. wakakakakkaka..

hurmmm.. paling terkesan bila membaca bait bait yang ditulis,, masa tidak menunggu manusia,

well, pada siapa siapa yang mencari kelaianan, sekali sekala ingin berubah angin mencari sesuatu yang baru dalam bacaan korang, bacalah buku ni, mungkin akan memberi sesuatu buat korang, aku tak kata buku ni tak bagus, tapi dalam konteks aku baca novel untuk berhibur dan lari dari kenyataan dunia yang kadang kaya menyakitkan perasaan, buku ni reality manusia yang mencari sesuatu ke arah yang lebih baik, Hlovate memang sangat bijak mengolah tulisan beliau, mungkin ini merupakan percubaan pertama tanpa cerita cinta yang membuai buai perasaan, tanpa tindakan spontan hero dan heroen yang membuatkan kita tak kering gusi dengan telatah diorang. semoga hasrat penulis menerbitkan novel ini tercapai. dalam masa yang sama semuanya yang di tulis membuatkan aku lebih sedar akan perjalanan hidup yang aku lalaui sekarang. BACALAH, ia akan sedikit sebanyak membantu merea yang sedang mencari.












kalau suka klik sekali.. kalau tak klik 2 kali;p

MaSJiD KRiStaL


 

Masjid yang terletak dalam kawasan pelancongan Taman Tamadun Islam di Pulau Wan Man, Terengganu. telah siap di bina sejak dari 2006-2008. dibuka kepada orang awam pada febuari 2008. sejak di buka aku telah mengunjungi ke sini sebanyak 3 kali. dan untuk kali ke tiga ini rasa sedikit mengada la sebab dapatlah kire buat outim tak sengaja, maklumlah dalam proses pembelajaran fotografi.

sedikit maklumat yang di copy dari wikipedia bahasa melayu untuk makluman kepada korang yang mungkin nak tahu.

Masjid ini dibina daripada kaca dan keluli, masjid pintar pertama di Malaysia dan mempunyai keluasan 2,146 meter persegi. Masjid ini boleh memuatkan 700 jemaah pada satu-satu masa dan dilengkapi dengan prasarana teknologi maklumat dan liputan WiFi yang membolehkan pengunjung menggunakan kemudahan akses internet bagi membaca al-Quran elektronik. walaupun berkeluasan 2,146.12 m² dan boleh menampung lebih kurang 700 jemaah, namun sayangya dikatakan masjid ini tidak digunakan secara '' oficial '', hanya untuk visit sahaja. sigh..







kalau suka klik sekali.. kalau tak klik 2 kali;p

Gliteriti | yes yes yes!!!!!

hahahahhahaha,,, gelak sakan aku hari ini.. akhirnya, setelah bertahun aku berbelog tapi baru hari ini aku dengan jayanya berjaya meningkatkan BE aku setelah menjadi ahli '' gliteriti ''. thanks to cik asiah nanti aku tag belog dia kat sini.. sbb terlampau excited sangat menulis sampaikan dah tak tengok kiri kanan dah.. hahahah

syukur BE dah naik.. wahhhh pas ni harap2 makin naik dan naik.. lalalalla~~~~ moga boleh dapat macam cik asiah tu dapat.. wahahahha seronok seronok seronok.. wakakakakak.. seronok lah.. tak tahu nak gambar macam mane.. tp memang seronok lah.. bape banyak punye seronok la.. tak pe la.. nanti aku sambung lagi.. next entri deh.. entri hari ni pasal gliteriti semata mata.. setelah betahun-tahun. tada~~~~ wakakakakka..
kalau suka klik sekali.. kalau tak klik 2 kali;p

MaKaN DuiT NuFFnAnG RiBu2 PuNya PaSaL

naaa....

Memang dah lame sangat la menyepi tanpa berita kan. sebuk sangat, bukan sibuk dengan kerja pun, tapi sebuk mengkhatam cerita korea, ape ke jadahnya khatam citer tu ntah. tapi entah mengapa memang ia membantu menghilangkan stress dikala perlu. kalau tak strees pun aku memang tengok je.

as always, pemula bicara memang tak de kene mengena dengan tajuk di atas. well. sepanjang bertapa ni banyak mende jugak la berlaku. nanti aku akan post selow selow yer,, sebab apa mood kerajinan tu meluap luap tak hengat? sebab tajuk kat atas tu la..

ada kawan blogger ni dia cakap dia baru je berblog tp dah makan banyak ribu duit nuffnang tu, sedangkan aku yang sudah mula berbelog ni sejak 2010 lagi.. ape yang aku dapat? of course la kepuasan dalam menulis, tapi bukan ke kalau dapat duit unutk shopping ke bercuti ke kan lebih berbaloi baloi? tapi.... nothing sehhh... setakat 9.10 tak gerak-gerak berbulan n bertahun lamanya.. apa ke hal? sakit hati jugak dengar orang baru pun dah berpuluh puluh amountnya.. tercabar akak nih.. wakakakkakaka..

so, pas ni banyak la entri yang akan keluar, itu pun kalau mood malas tak merasuk la. well sebelum sebelum ni pun, dah banyak kali post nak post itu la ini la, tapi??? haremmm.. bukan sebab frust tak dapat earnings? tapi sebab utamanya MALAS!!!! semua mende MALAS!!!! entah apa nak jadi la lieza oiiii.. nasib baik kat rumah tak MALAS.. kan encik hubby kan? i tau u pembaca setia blog i kan?? mesti u pun bosan kan kan kan?  i dah delete pasal gosip2 tu. tak mau la jadi penyebar gosip secara tak langsung, so u pun jangan la nak baca2 gosip2 artis yang entah pape tu, tapi kalau nak baca jugak,, bukan dari blog i okey???

banyak la pulak nak cakap, naik seh la ni?? wakkakakakakakka

tunggu next entri nanti yer? banyak nih boleh jadi bahan cerita nih.. allalalalala~~~~ earnings o earnings... 



psssttt... impiannya dapat pergi melancong kalau dapat ernings yang banyak.. 



kalau suka klik sekali.. kalau tak klik 2 kali;p

LaGi MeNaRiK Di SiNi

Related Posts with Thumbnails