Xxpresi diri anda

TaBuNg

FoLLoW Me I WiLL FoLLoW U

EnDiNg SeTiA HuJuNg NyaWa | Moral di sebalik cerita

waawaaaa.. mesti korang sedih kan? tak pun ada yang gembira, sebab semalan dah tau ending cerita sensasi 2013, aku tau yang sedih tu sebab dah tak boley tatap si zain min Ho tu lagi kan? kalau gembira tu mesti sebab ending dia happy kan? alah, korang ni jangan pelik la, mana ada penerbit nak buat sad ending, ada ker? kalau ada maunya kena bakar tv tuh. tak pun rating dia jatuh. wakakkaka.. melalut dah aku nih.. pape pun semalam aku tengok ending citer tu, walaupun sedikit berbeza dengan novel asal, tapi aku rasa  masih berpuas hati dengan apa yang penerbit nak tunjukkan.

Paling tak tahan ending dia masa si Zain nak bawal El honeymoon  ke Maldive la kononya, at last, El dah terpukau dengan keadaan rumah yang dihiasi dengan poster hero pujaan dia, Lee Min Ho tu la, wahhh.. aku terjerit sakan semalam,. bukan sebab excited, tapi tetibe rasa sakit hati pulak.. jeles kot?? wakakakakka.. tapi memang sporting habis la si Zain tu, dan part paling cute lagi bila si Zain tu duduk diantara gambar Lee min ho, serius, sekali tengok mereka memang ada iras,, tapi sekali tengok je la hokey.. ayattakmahungaku!!! lalalalal~~~~

TAPI yang paling TAK SEDAP ialah,
aku ada terdengar orang citer pasal komen-komen dan feedback orang ramai di facebook, paling tak menyenangkan bila ada la seorang gurl ni komen macam ni. '' ala sweet betul diorang ni, nak jugak macam ni la, tapi kene terlanjur dulu la. '' ha.. itu lebih kurang la.. astaghfirullah... kenapa la sampai begitu sekali fikirannya. bukan kah sebelum dan selepas cerita di tanyangkan mereka dah berikan moral of the story, mana yang baik kita jadikan tauladan, mana yang buruk jadikan sempadan. adehhhh kenapa sampai begitu sekali, aku harap sangat dia saja-saja je cakap macam tu. janganlah betul dia buat, perlu diingat, ersalina itu tersilap langkah, bukan sengaja dibuat ??? huhuhuhu.. jangan salah kan cerita atau novel, kita sendiri diberi akal dan fikiran untuk menilai baik buruk, memang kita manusia tak akan lari dari melakukan kesilapan. jangan sampai kita melakukan kesilapan yang mungkin merugikan keseluruhan kehidupan. dan yang paling penting, cerita adalah cerita yang direka untuk menghibur, tapi bukan setakat hiburan yang perlu kita ambil, PENGAJARAN yang membawa kepada kebaikan yang perlu kita serapkan. tak kisah la ibu bapa ke, abang-kakak, suami isteri. so???? renung-renungkan??? wakakakkakaka



pssttt.. Moral of the story?? korang fikir-fikir kan yer?? yang baik tu semua datang dari ALLAH, dan yang buruk itu datang dari kita sebagai manusia yang tak pernah sempurna. wakakakkaka 



kalau suka klik sekali.. kalau tak klik 2 kali;p

1 comment:

  1. all the time i used to read smaller articles or reviews
    that also clear their motive, and that is also happening with this post which I am reading
    at this time.
    Also visit my weblog ... home hemorrhoid treatment

    ReplyDelete

LaGi MeNaRiK Di SiNi

Related Posts with Thumbnails