Xxpresi diri anda

TaBuNg

FoLLoW Me I WiLL FoLLoW U

DiY BoKeH | Part 3

haloha..... hurrmm, seperti yang dijanjikan aku sambung lagi cerita photografi yang amat kuminati sekarang ini. wakakakkak... kali ini kan aku nak cerita skit la macam mana aku buat bokeh yang berbentuk comel kat belakang gambar bear tecit aku tuh.. kalau sape2 tak tgk lagi sila la tengok sini


hurmmm.. tak payah la nak banyak sangat kata kata kan, so aku tepek gambo sket supaya korang boleh la tengok sendri. kalau aku tak cerita panjang pun korang dah boleh faham,

 baik.. gambar di atas menunjukkan barang barang yang aku guna untuk buat bentuk bulat bokeh itu berubah bentuk seperti yang aku inginkan. gadget aku tak mahal, semuanya dah tersedia depan mata, cuma jangka lukis kecik comel berwarna pink dengan kertas hitam tu je aku beli kat tunas manja dekat dengan opis aku. heheheh... 

kemudian aku ikut je la ajaran sifu yang aku sukai itu. ejad photopoyo, memang poyo bunyinya, tapi dia memang superb, sebab ilmu yang dia ajar mudah meresap masuk dalam otak yang tak bape nak cair nih. serius aku memang tak kan faham kalau orang ajar dengan bahasa bunga-bunga. tapi ajaran beliau sangat mudah diterima pakai. 

yang ini bentuk yang sudah pun aku buat sendiri, walaupun tak ade lah istimewa sangat, tapi untuk permulaan aku rasa jadi la, next, bila dah betul2 ada masa aku akan buat yang lebih pelik dan menarik, then masa tu aku nak paksa incek hubby bawak aku pergi ke tempat yang banyak cahaya kat shah alam tu, entah apa nama entah, aku lupa pulak nama tempat tu. sebab aku malas nak fikir n gugle korang fikir sendri la tempat tu yer, aku nak sambung baca novel pulak ni, tak ada masa nak soal pak cik gugle tu dah.. wakakakkak

sekali cubaan saja aku dah boleh buat, cuma aku rasa boleh memantapkan lagi skill yang ada untuk kemajuan diri sendiri. wakakkaka,, hope korang yang berminat pun dapat buat. satu je tips dari aku yang tak bertauliah ni. jangan malas! semua benda kita boleh capai kalau kita rajin dan berusaha dengan bersungguh2. kalau asyik nak membangau saja,, apa pun tak boleh...

korang boleh baca entri yang sebelum ni.. klik je kat bawah ni. senang...

part 1

part 2



pstttt... sekarang ni aku tengah gile belajar untuk buat stock photo dengan sifu senior aku.. hahahhaha... menarik jugak, mana tahu boleh tambah pendapatan. sambil menyelam boleh tangkap ikan tak??? wakakakakkaka
kalau suka klik sekali.. kalau tak klik 2 kali;p

4 comments:

  1. Excellent beаt ! I ωoulԁ like tο appгentіce whilе you amеnd уour ωeb site, how could i subscribe
    foг a blog site? The accоunt helped me а аcceрtаble dеal.

    Ӏ had been tiny bіt acquaintеd of this your bгοaԁcast provided brіght сlear idea

    my ωеbsite Instant Payday Loans

    ReplyDelete
  2. Hi thеre! Thiѕ iѕ my fіrst comment here sο I
    јust wanted to giѵe a quiсk shout out and say
    Ӏ reаllу enjoy гeadіng уour poѕtѕ.
    Can you recommеnd anу οther blogs/ωebѕіtes/fοrums thаt cοѵer the samе
    subjects? Τhanks a lot!

    Alѕο νisit my web site :: How to get bigger boobs naturally

    ReplyDelete
  3. Awesοme blοg! Do you have any hіnts for aspіring wrіters?
    I'm planning to start my own website soon but I'm a
    little lost on eveгythіng. Woulԁ you pгopose
    ѕtarting with a free platfoгm likе Wordpreѕs оr go
    for a ρaіd οption? Thегe аre so mаny chοices out there that ӏ'm totally overwhelmed .. Any recommendations? Bless you!

    Feel free to visit my web-site :: cheap birmingham massage

    ReplyDelete
  4. Wrіtе mοre, thats all Ӏ hаve to say.

    Literally, it seems as thοugh you relied on the video to make yοur point.

    You сlearlу κnow what youre tаlking about, why wаstе
    your intеllіgenсе оn just
    pοѕting videos to уouг site when you could be gіѵing us something enlіghtening to reaԁ?


    my website - natural breast enhancement

    ReplyDelete

LaGi MeNaRiK Di SiNi

Related Posts with Thumbnails