Xxpresi diri anda

TaBuNg

FoLLoW Me I WiLL FoLLoW U

CeK DaRi NuFfNaNg

memang terbaik,,, dua minggu lepas dah dapat cek.. untuk pertama kali aku dapat pengesahan email je dari HSBC, dengan usaha dan tekad aku bawa print slip kerta tu ke bank untuk di masukkan seperti yang di ajar budak kecik. tapi dengan peliknya akak kat kaunter tu tengok aku dengan senyuman kerek dia berkata '' akak tak pernah dapat macam ni,, baik awak p taya HSBC, sebelum ni kita tak pernah terima yang macam ni. '' erkkkk aku pun rasa pelik, tapi tak pe la, mungkin aku salah info kot? tak kisah la,, tapi akak customer sevice tu memang tak sesuai duk situ.. kerek n sangat tidak sesuai serve pelanggan.. kalau aku dapat jumpa bos dia akan aku ajukan kepadanya suh tuko staff,,, hak hak hak...

berbalik kepada slip tadi, aku pun dengan rasa rendah dari balik ke opis semula dan taya budak kecik. bila dia tengok dia pun pelik. dia kata, '' saya biasa dapat cek, tak de pulak dapat email2 nih '' 
nah kau.. aku je yang selalu dapat mende pelik2 macam ni. tapi sabo la... aku tunggu je sehari dua lagi, mana tau kot2 ada cek sampai.. penantian aku tak sia-sia. memang ade cek sampai kat meja aku. dengan senyum bangga aku tengok cek tersebut.. hahahahha 

Tapi aku rasa  RALAT giler, kalau aku tau budak kecik tu nak pindah, aku cashkan awal2, sebab dulu aku penah cakap nak belanja dia makan bila aku dapat cek pertama. walau tak banyak, tapi aku ingat pertolongan dia yang selalu tolong aku. memang ralat sungguh la. sedih pun yer, dah la pindah tak bg tau pun, alasan dia tak nak sedih2, aku faham.. aku doakan dia bahagia walau kat mana pun dia berada, orang yang baik akan sentiasa di rahmati dan dilindungi, aku percaya yang itu.

hurmmm.. entri kali ini sedikit emo, aku tengah menderita sakit mata, tak tahu la sakit mata betul ke tidak, maklumlah tak penah sakit mata, kalau setakat sakit mata tipu2( masuk habuk ) tu aku dah biasa, tapi kali ini lain sket. tekak pun dah payau, kasar semacam je nih, kepala pun berat, badan pun lemau je... hohohoho.. tak de wakakakaka.. untuk entri kali ini.. huhuhuhuh

aku lupa nak snap gambi cek sebelum p bank semalam. nanti kalau ade rezeki untuk kali seterusnya aku tunjuk korang yer??? hohohoho.. ciau!!!!


psssttt.... tak bleh nak pikir dah ni.. mata berat.. huhuhuhuh
kalau suka klik sekali.. kalau tak klik 2 kali;p

ToNtOn DrAmA TeDuHaN KaSiH | Adaptasi dari NoVeL MaRiSsA

yuhuuuuu.. lama betul tak mengepost, adehhhh.. sibuk kalahkan menteri yang baru menang bertanding, manifesto sana sini nak jalankan.. wakakakkaka oppssss... sensitip punya isu. ahakss... aku tak kisah dah, aku lebih senang memerhati, apa-apa pun aku dah jalankan tanggungjawab aku. hurmmmm korang dah? kalau dah, alhamdulillah, kalau belum, bawak-bawak mencerna otak untuk berfikir lebih jauh untuk masa depan kita dan anak-anak anak kita nanti. hehehe jauh menyimpang dari tajuk nih.

ala,,, dah lama tak menulis gian la pulak.. asik memukul aje 2 3 minggu nih.. hasilnya tak siap-siap jugak lagi.. huhuhuhu... ha... trip ke kelantan pun tak tercerita lagi kat sini. mungkin entri selepas ini? heheheh.. pape pun korang tunggu yer, menyesal pulak ade kamera mahal tapi tak dapat nak shoot banyak, sebab ape? nanti aku ceritakan, kalau semua nak cerita masa ni, tak de la pulak entri selepas ini kan kan kan?? 

hurmmm.. berbalik pada tajuk, sekaran ni memang tengah hangat la sangat kul 7 duk ngadap depan tv. ( jangan dijadikan ikutan yer,, huhuhuh.. ) dah lama aku tak ngadap tv waktu waktu sebegini. benarlah tarikan dunia akhir zaman, kakakkakaka.. drama teduhan kasih yang di adaptasi dari novel, yang ditulis oleh Marissa. kalau ikutkan aku dah baca novel ni dulu, memang la terbaik jalan cerita dia, tapi tak sangka pulak ada penerbit yang bawa ke layar perak, dan membawa penulis itu sendiri sebagai penasihat. so sebab itu lah aku nak tengok sangat. bagaimana garapan watak ehsan iffa ayu dan Rizal, ternyata, seminggu tayangan membuatkan aku puas hati, dengan jalan cerita dan watak dalam drama. memang terbaik. hurmmm tak guna aku nak review banyak-banyak, kalau korang nak tahu review novel boleh la ke blog aku yang lagi satu, heheheh promote skit deh, klik la REVIEW TEDUHAN KASIH kalau nak baca review novel lain pun banyak,, jemput singgah ramai-ramai yerk.. wakakakaka.

serius memang best, cuma aku sarankan kalau ade anak-anak atau adik-adik yang masih bersekolah, mak ayah kena la pantau anak-anak korang yer, sebab... cerita kat tv sekarang banyak yang kena berfikir secara mendalam. anak-anak muda sekarang lebih banyak nak ikut terus apa yang di tayangkan, so, ibu bapa, kakak abang, kena la memainkan peranan, pada aku, apa yang ditayangkan tv adalah realiti zaman sekarang, jadi kita harus memberi penerangan dan nasihat yang jelas kepada mereka, supaya tidak terlalu terikut dengan arus media massa yang sememangnya condong,, hohohoh.. dah macam sasterawan aje ayat aku.. 
Pendek cerita sekarang ni jarang ada cerita yang sesuai untuk tontonan umum. hurmmmm... sebab tu sekarang ni aku biarkan anak aku layan upin ipin je,, itu pun dah terikut benar dengan perwatakan dalam citer tu,, hahahhahaha...

hurmmm... dah. aku nak sambung keje.. ufffffhhhhh... banyak lagi mende yang tak siap nih. date line ade beberapa minggu saja lagi.. hohohohoh...  ikutkan hati rasa macam nak tidur seharian. hurrmmmm.. sambung nanti lah.. bubye.. 



Psssttt... entri terkumpul pasal tukang pukul banyak.. tapi tak tahu bila nak post, nanti lah,, peram lagi... heheheheh








kalau suka klik sekali.. kalau tak klik 2 kali;p

LaGi MeNaRiK Di SiNi

Related Posts with Thumbnails