Xxpresi diri anda

TaBuNg

FoLLoW Me I WiLL FoLLoW U

Ikan Jeruk Ikan Pekasam

Salam Aidil Adha semua,

agak lama juga menyepikan diri dari membelog, asik baca singgah lalu blog2 wajib terjah jer, alasanya klishe amat. dah bosan nak menulisnya. hari ini rasa terpanggil untuk membebel sebenarnya. entah mengapa sejak dua menjak ini perasaan merasakan sesuatu yang tidak kena. hahahha.. something fishy ek? orang putih kata. aku tak pandai mana bab peribahasa orang putih ni apatah peribahasa melayu pun banyak yang aku tak setuju.. wakakakakka..

ermmm... terbau sesuatu yang tidak menyenangkan hati. iye.. mungkin sekarang tidak menyenangkan , kita hanya mampu merancang, tapi ALLAH yang menetukan segalanya. mungkin rancangan kita sebagai manusia ni nampak kegagalan dipenghujungnya. tapi mana la kita tahu ALLAH sebenarnya nak uji kita. mungkin kegagalan yang kita nampak itu sebenarnya titik permulaan untuk kita dapat sesuatu yang lebih baik dari apa yang kita ada ketika ini. owhhhh.. tapi siapa yang sanggup mengambil risiko apabila apa yang dirangcang sememangnya sudah menampakkan kesukaran dikemudian hari. hurmmm.. apa yang dirancangkan boleh berubah sekelip mata jika ALLAH mahukanya. aku?? heheheh... aku hanya mampu bersedia mental dan fizikal. dengan doa dan harapan agar kesukaran yang aku nampak sekarang akan menimbulkan hikmah yang lebih baik disebaliknya. aminnnn...

aku manusia yang memang tidak akan lari dari membuatkan persepsi sendiri. sedikit sebanyak mesti nak buat andaian negative, walaupun sudah berulang kali diingatkan dan mengingatkan. for sure la, kalau perkara itu  berlaku di depan mata, plus bukti bukti sahih yang menjelma tak kira masa,, hahahahah..  Alhamdulillah, masih diberikan kesabaran dan keteguhan hati untuk masih berdiam selagi boleh. udohnye pilihan yang ada hanya tunggu.. kekekekekke.. so kita tungguuuuuuu hak hak hak.. aiyoooo.. sedikit sebanyak menggangu urusan harian weih...  cakap je tak fikir mana, tapi kadang-kadang perasaan tu datang tanpa diundang.. ngeh ngeh ngeh... incek hubby mesti sengih sinis kalau baca neh.. i bosan la u... asyik melihat perkara yang membuatkan kita nak mikir jer... wakakakkaka

selesai melalu membebel bagai.. mengharapkan doa rakan-rakan semoga aku boleh lebih positif dalam kehidupan seharian. dan semoga Allah memberikan yang terbaik buat aku dan juga keluarga. 






kalau suka klik sekali.. kalau tak klik 2 kali;p

LaGi MeNaRiK Di SiNi

Related Posts with Thumbnails